Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Vahvasti Kärpissä pelanneen Jesse Puljujärven perässä on moni NHL-seura – myös Kaapo Kakon Rangers: "Jos oikea tarjous osuu kohdalle, teemme siirron"

Jesse Puljujärven hyvät otteet SM-liigassa ovat lisänneet NHL-seurojen kiinnostusta suomalaispelaajaa kohtaan.

Jesse Puljujärvi
Jesse Puljujärven pitää rustata NHL-sopimus viimeistään joulukuun ensimmäisenä päivänä, mikäli meinaa pelata Pohjois-Amerikassa vielä tällä kaudella. Kuva: Tomi Hänninen
Tommi Seppälä
Avaa Yle-sovelluksessa

Vaikka kuluva jääkiekkokausi on vasta alussa, voimme hyvällä syyllä todeta Jesse Puljujärven tehneen oikean ratkaisun palatessaan Suomeen. Vahvan syyskauden Oulun Kärpissä pelannut Puljujärvi on löytänyt tekemiseensä vaikeiden NHL-vuosien jälkeen oikeanlaisen rentouden, peli-ilon ja mikä tärkeintä, itseluottamuksen.

Vasta 21-vuotiaan nuorukaisen tavaramerkiksi tullut leveä hymy on ollut tuttu näky liigakaukaloissa syksyn aikana.

NHL:n suhteen päällä on kuitenkin edelleen pattitilanne. Puljujärvi ilmoitti jo loppukeväästä itse henkilökohtaisesti sekä agenttinsa Markus Lehdon välityksellä Oilersin seurajohdolle, ettei pelaaminen Edmontonissa olisi jatkossa vaihtoehto. Käytännössä Puljujärvi siis pyysi GM Ken Hollandilta kauppaa toiseen seuraan.

Holland yritti vielä puhua Puljujärveä takaisin Edmontoniin heinä-elokuun vaihteessa, mutta pelaajan mieli ei ollut muuttunut.

Puljujärvi on siis niin sanotusti kaupan, ja tämä on laajalti tiedossa ympäri liigan.

– Puhelimeni soi paljon elokuussa. Seurat osoittivat kiinnostusta, mutta palaset eivät missään kohtaan lopullisesti loksahtaneet paikoilleen. Syyskuussa puhelimeni hiljeni, koska kaikki olivat harjoitusleireillä. Olen saanut taas lokakuussa puheluita, ja jos oikea tarjous osuu kohdalle, teemme siirron, Holland totesi Sportsnetille pari viikkoa sitten.

Jesse Puljujärvi kultainen kypärä päässä.
Jesse Puljujärvi piti kultaista kypärä päässään syyskuun lopussa. Kuva: Tomi Hänninen

Tilanne on mielenkiintoinen, koska takaraja lähestyy. Puljujärven on nimittäin tehtävä NHL-sopimus viimeistään joulukuun ensimmäisenä päivänä, mikäli tämä meinaa pelata Pohjois-Amerikassa vielä tällä kaudella. Kaikki avaimet ovat kuitenkin Puljujärven oikeudet omistavan Oilersin käsissä.

Mikäli pelaajakauppaa ei kuulu joulukuun alkuun mennessä, Puljujärvi viilettää loppukauden kärppäpaidassa.

– Jos sopivaa tarjousta ei tule, emme tee mitään. Tässä on kuitenkin vielä muuttama viikko aikaa, joten etenemme asian kanssa päivä kerrallaan.

Edmontonin seurajohto on GM Hollandin johdolla tulossa marraskuussa Helsinkiin tarkkailemaan Puljujärveä Karjala-turnaukseen.

Rangers kiinnostunut

Tietoja siitä, mitkä seurat mahdollisesti olisivat kiinnostuneita hankkimaan Puljujärven, on tihkunut hiljalleen syksyn mittaan. Viime viikkoina esiin ovat nousseet ainakin Tampa Bayn ja Carolinan nimet. Uusin nimi listalle saatiin lauantain Hockey night in Canada-lähetyksessä.

Sportsnetin Chris Johnston kertoi Kaapo Kakon edustaman New York Rangersin olleen sitkeästi suomalaislupauksen kannoilla. Johnstonin mukaan Puljujärven hyvät otteet Suomessa ovat muutenkin lisänneet kiinnostusta pelaajaa kohtaan.

– Juuri nyt Hollandilla on useita vaihtoehtoja. Hän on keskustellut useiden seurojen kanssa kesästä asti, mutta tietojeni mukaan Rangers on ollut sitkeimmin Jesse Puljujärven perässä. En silti usko, että Oilers on tehnyt vielä lopullista päätöstä siitä, miten he aikovat tilanteen kanssa edetä, Johnston totesi.

Jesse Puljujärvi
Jesse Puljujärvi kertoi kesällä, ettei halua pelata Oilers-paidassa. Kuva: Getty Images

Nähtäväksi jää, mitä Oilers Puljujärven kanssa tekee. Ainakaan pari viikkoa sitten Holland ei ollut vielä täysin luopunut toivosta senkään suhteen, että kärppälaituri palaisi vielä Edmontoniin. Holland kävi Detroitissa aikanaan hyvin samanlaisen tilanteen läpi Andreas Athanasioun kanssa.

Athanasiou vaati pari vuotta sitten siirtoa pois Detroitista, mutta on sittemmin tehnyt kaksi sopimusta seuran kanssa.

– Voisiko tilanne muuttua ajan kuluessa, miksi ei, Holland sanoi.

– Athanasiou ei ollut tyytyväinen aikanaan, mutta saimme hänet allekirjoittamaan sopimuksen. Sen jälkeen hän allekirjoitti toisen sopimuksen. Historia on opettanut minulle, että et koskaan voi tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Kunhan kohtelet ihmisiä hyvin etkä polta siltoja takanasi, kaikki on mahdollista.

Lue myös:

Yle Urheilu seurasi verotietojen julkistusta: MM-kultaluotsi Jalosella enemmän verotettavia tuloja kuin Kaisa Mäkäräisellä

23-vuotias tshekkihyökkääjä teki uransa ensimmäisen hattutempun NHL:ssä – Washington vankisti kärkipaikkaansa

Suomalaiset näkyvästi esillä NHL:ssä, Barkovin ketsuppipullo auki: "Onnistumiset ruokkivat itseluottamusta"

Suosittelemme