Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Naisten salibandymaajoukkue MM-kisoihin nimetty – vammojen kanssa taistelleet My Kippilä ja Alisa Pöllänen mukana

Suomen joukkueessa on peräti 11 ensikertalaista MM-tasolla. Yle televisioi kisat joulukuussa kanavillaan.

Alisa Pöllänen MM-finaalissa 2015.
Alisa Pöllänen pelasi viimeksi MM-kisoissa 2015. Kuva: IFF
Henri Pitkänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Naisten salibandymaajoukkue joulukuussa Sveitsin Neuchatelissa pelattaviin MM-kisoihin on nimetty. Päävalmentaja Lasse Kurronen valitsi lopulliseen kisaryhmään kaksi maalivahtia, seitsemän puolustajaa ja 11 hyökkääjää.

Maajoukkue on kokenut suuria muutoksia edellisten, Bratislavassa hopeaan joulukuussa 2017 päättyneiden kisojen jälkeen. Nyt Sveitsissä 20 pelaajasta peräti 11 on ensikertalaisia.

Joukkueen kokenein ensikertalainen on 32-vuotias maalivahti Krista Nieminen, joka pelaa Sveitsin pääsarjassa Unihockey Berner Oberlandin paidassa.

Puolustuksessa on kolme ensikertalaista, jotka ovat Eräviikinkien Trine Sällström, 21, Kooveen Mia Vallenius, 22,ja PSS:n Inka Lampinen, 29.

Hyökkäyksessä tulikasteensa MM-kisoissa saa seitsemän pelaajaa. Pirkkalan Pirkkain vasta 16-vuotias superlahjakkuus Suvi Hämäläinen ja SB-Pron 18-vuotias Meri-Helmi Höynälä edustavat joukkueen nuorta kaartia. Uusia hyökkääjiä MM-kisoissa ovat myös Eräviikinkien Milja-Maria Saarikoski, 20, PSS:n Ella Sundström, 21, TPS:n Sofia Leino, 22, Niemisen joukkuetoveri Sara Piispa, 23, sekä Kooveen Johanna Homi, 24.

Suomen joukkueen kärki on terävä ja laadukas, mutta kapea. Ruotsissa uraansa tekevät tähtihyökkääjät Oona ja Veera Kauppi johtavat ykkösviisikkoa, jossa takalinjoilla pelaa viidensiin MM-kisoihinsa lähtevä kapteeni Mia Karjalainen.

My Kippilä MM-finaalissa 2017.
My Kippilä kuuluu maailman kärkipuolustajiin. Kuva: AOP

Kippilä ja Pöllänen mukana

Kokeneemmista pelaajista vammoista kärsineet My Kippilä ja Alisa Pöllänen nimettiin mukaan ryhmään. Ruotsalaisen Moran puolustajan Kippilän, 23, polven eturistisidevamma operoitiin toukokuussa, ja hän on tehnyt kuntoutustyötä kesän ja syksyn ehtiäkseen mukaan kisakoneeseen.

Classic-hyökkääjä Pölläsen ura on ollut katkolla jo moneen otteeseen, ja hän on käynyt läpi useita polvileikkauksia. 25-vuotias Pöllänen on tehnyt jälleen paluuta kentille syksyn aikana, ja sunnuntaina hän teki kauden ensimmäiset kaksi maaliaan Turun Palloseuraa vastaan. Viimeksi hänet nähtiin MM-joukkueessa kotikisoissa Tampereella 2015.

MM-kultaa vuosina 1999 ja 2001 juhlinut Suomi kohtaa MM-kisojen alkulohkossa Neuchatelissa Puolan, Sveitsin ja Saksan. Kisat pelataan 7.-15.12, ja Yle näyttää kisat kanavillaan.

Suomen joukkue, naisten salibandyn MM-kisat, Neuchatel 7.-15.12:

Maalivahdit:

Tiltu Siltanen, 30v, SB-Pro

Krista Nieminen, 32, UH BEO (SUI)

Puolustajat:

Mia Karjalainen, 30, Pixbo Wallenstam (SWE)

My Kippilä, 23, KAIS Mora (SWE)

Inka Lampinen, 29, PSS

Laura Manninen, 26, Pixbo Wallenstam (SWE)

Sanni Nieminen, 28, SC Classic

Trine Sällström, 21, Eräviikingit

Mia Vallenius, 22, Koovee

Hyökkääjät:

Johanna Homi, 24, Koovee

Suvi Hämäläinen, 16, Pirkat

Meri-Helmi Höynälä, 18, SB-Pro

Oona Kauppi, 22, IKSU (SWE)

Veera Kauppi, 22, IKSU (SWE)

Sofia Leino, 22, TPS

Sara Piispa, 23, UH BEO (SUI)

Alisa Pöllänen, 25, SC Classic

Milja-Maria Saarikoski, 20, Eräviikingit

Jenna Saario, 21, KAIS Mora (SWE)

Ella Sundström, 21, PSS

Lue myös:

Classic murskasi Steelersin, Sami Johansson teki kymmenen tehopistettä – sivuaa sarjan ennätystä

Maajoukkueen tähtipuolustajan MM-unelma vaakalaudalla – polvivamma oli niin musertava pettymys, että äidin piti ilmoittaa diagnoosi päävalmentajalle

Maailman paras naispelaaja saa asunnon, auton ja vessapaperit – ruotsalaiset hullaantuivat suomalaiskaksosista: "Sairasta, miten hyviä he ovat"

Suomalaiset valittiin maailman parhaiksi salibandyn nais- ja miespelaajiksi – Veera Kauppi vuoden paras jo toista kertaa peräkkäin

Suosittelemme sinulle