Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Leijonapaitaan palannut Jesse Puljujärvi tyrmäsi paluun Edmonton Oilersiin – "Ei se ole enää vaihtoehto, siinä oli pieniä juttuja"

Hyväntuulinen Jesse Puljujärvi, 21, palasi muutaman vuoden tauon jälkeen Leijonien riveihin.

Jesse Puljujärvi jääkiekon Euro Hockey Tourin Karjala-turnaukseen valmistautuvien Leijonien jääharjoituksissa  5.11.2019
Jesse Puljujärvi Kuva: Lehtikuva
Petra Manner,
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Onko NHL yhä Jesse Puljujärven tavoitteena?

– Päivä kerralla mennään eteenpäin ja keskitytään nyt tähän maajoukkuehommaan. Se on mahdollisuus, mutta jos se tulee eteen, niin sitä mietitään sitten vasta. Ei sitä (NHL) ole tarvinnut edes miettiä, kun Kärpissä on ollut niin hyvä meininki.

Helsingin turnauksessa on katsomossa muun muassa Edmontonin seurajohtoa ja muitakin taalaliigan vaikuttajia.

– Itse on paha mennä sanomaan mitään NHLstä. Kyllä ne isot kihot sitten sen päättävät ja agentti (Sami Mettovaara) varmaan tietää enemmän. Mitään tapaamisia ei agenttini ja Edmontonin kanssa ole sovittu.

Onko Edmonton Oilers vielä vaihtoehto Puljujärvelle?

– Minä sanon kyllä, että ei ole (Edmonton) enää vaihtoehto. Minun mielestäni siinä oli pieniä juttua, mutta en lähde niitä erikseen erittelemään. Olen tykännyt olla nyt täällä (Kärpissä) ja kehittää itseäni, perusteli suomalainen.

Sakari Manninen tuttu kapellimestari

Puljujärvi sanoi, että takana on hyvä harjoituskesä ja osin sen johdosta pelit lähtivät kulkemaan hyvin Kärpissä. Jesse on koonnut pelaamissaan 18 liigaottelussa pisteet 11+9=20/+17 ja komeilee pistepörsissä kuudentena.

– Tuntuu, että homma on lähtenyt omalta osalta nousujohteisesti liikkeelle. Meillä on siinä (Kärpissä) hyvä joukkue ja on ollut kyllä kiva tehdä siinä mukana hommia.

Puljujärvi ei ollut Kärpistä tällä kaudella tutun Juha Lammikon ketjussa tiistaina, vaan viiletti jäätreeneissä Suomen ykkösketjussa Sakari Mannisen ja Harri Pesonen rinnalla.

– Yhteinen sävel löytyi heti. Sakarin tunnen jo entuudestaan Kärppä-ajoilta ja muutenkin. On pohjoisen poikia. Kovia pelejä tulossa ja ne ovat hyviä näytönpaikkoja itsellekin, tähdensi rennonoloinen "Pulju".

– Mukavalta tuntui ensimmäiset harjoitukset. Kiva päästä taas Suomen maajoukkueeseen pelaamaan. Hyvä oli meininki jäällä.

JÄÄKIEKKO, EHT-TURNAUS

To 7.11.
klo 18.00 TV2 Venäjä -Suomi
klo 19.25 Areena Ruotsi -Tshekki

La 9.11.
klo 13.10 TV2 Ruotsi -Venäjä
klo 17.00 TV2 Suomi -Tshekki

Su 10.11.
klo 13.10 TV2 Tshekki-Venäjä
klo 17.00 TV2 Suomi -Ruotsi

Lue myös:

Jukka Jalonen ei lupaa mitään uutta ja ihmeellistä Leijonien pelitavan suhteen – "Voitot eivät ole meille pakkomielle"

Vahvasti Kärpissä pelanneen Jesse Puljujärven perässä on moni NHL-seura – myös Kaapo Kakon Rangers: "Jos oikea tarjous osuu kohdalle, teemme siirron"

Leijonien riveissä Helsingin EHT:lla 14 maailmanmestaria ja Puljujärvikin mukana, Naisleijonat lähtee Venäjälle – katso kokoonpanot

Kommentti: SM-liigasta kuusi pelaajaa kuuluu Leijoniin – Jesse Puljujärven itseluottamus palautumassa

Suosittelemme sinulle