Hyppää sisältöön

Ilotulitteiden kuluttajakieltoon tähtäävä kansalaisaloite luovutettiin eduskunnalle

Kansalaisaloite keräsi runsaat 65 000 allekirjoitusta.

Eduskunnan lainsäädäntöjohtaja Tuula Kulovesi vastaanotti Suomen Lääkäriliiton varatoiminnanjohtaja Hannu Halilan ja Eläinsuojeluyhdistys HESYn puheenjohtaja Hannele Luukkaisen, Opaskoirayhdistyksen hallituksen jäsen Jari Pekolan sekä opaskoira Leian ja HYKS silmätautien klinikan ylilääkäri Tero Kivelän luovuttaman kansalaisaloitteen. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva
STT

Kansalaisaloite ilotulitteiden kuluttajakäytön kieltämiseksi luovutettiin eduskuntaan torstaina.

Aloitteen puolesta kampanjoineet 15 eri terveys- ja eläinjärjestöä vastustavat ilotulitteiden kuluttajakäyttöä niistä aiheutuvien vammojen, heikentyvän ilmanlaadun ja eläimille aiheutuvan pelon perusteella.

– Laajasta tiedottamisesta huolimatta silmävammat eivät Suomessa enää ole vähentyneet tällä vuosikymmenellä, mikä osoittaa, että olemassa olevia käyttörajoituksia on mahdotonta valvoa, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin silmäklinikan professori Tero Kivelä sanoi kampanjan tiedotteessa.

Kansalaisaloite keräsi runsaat 65 000 allekirjoitusta. Sen ajama kielto ei koskisi pienimpiä pyroteknisiä tuotteita, kuten tähtisadetikkuja, pieniä paukkupommeja tai kipinäsuihkuja. Varsinaisten ilotulitteiden käytön aloite rajaisi vain ammattilaisille.

Suosittelemme sinulle