Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Kultatili aukesi heti! Toni Piispanen kelasi kisaennätyksellä maailmanmestariksi

Toni Piispanen voitti T51-luokan MM-kultaa 100 metrillä parayleisurheilun MM-kisoissa Dubaissa. Katso kultakelaus kuvaa klikkaamalla!

Riikka Smolander-Slotte,
Jussi Vainikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Toni Piispanen on voittanut parayleisurheilun T51-luokan ratakelauksen 100 metrin MM-kultaa Dubaissa. Piispanen kelasi kisaennätyksen 20,33.

Hopeaa voitti Belgian Peter Genyn ajalla 20,50 ja pronssia Meksikon Edgar Navarro Sanchez ajalla 22,48. Piispanen varmisti samalla paikkansa ensi vuoden Tokion paralympialaisissa.

– Ihan huikeaa. Vihdoin olen tässä pisteessä maailmanmestarina. Olen jahdannut tätä niin pitkään, ja vihdoinkin se tuli, Piispanen iloitsi Yle Urheilulle.

Piispanen sai mainion lähdön ja jaksoi kärjessä aina maaliviivalle asti. Aika 20,33 oli kisaennätyksen lisäksi myös Piispasen henkilökohtainen ennätys.

– Perustaso on ollut 20,50 nurkilla. Nyt meni sen alle ja näkyy, että kisa antaa vielä vähän buustia. Calling room (urheilijoiden odotushuone) oli niin kuuma, että siellä alkoivat voimat jo hyytyä ja oli läkähtynyt olo. Pystyin unohtamaan sen ja menemään täysillä eteenpäin, Piispanen kertasi.

Toiseksi jäänyt Genyn on Piispaselle tuttu kilpakumppani pitkältä ajalta. Juuri Genyn on viime vuosina ollut arvokisoissa lähes lyömätön.

– Maailmanmestaruutta olen jahdannut kauan ja aina tuo kaveri vieressä (Genyn) on sen vienyt. Onneksi pystyin tekemään tämän tässä näin. Tuo tyyppi on tosi vaikea voittaa.

Maailmanmestaruus on Piispaselle, 43, uran toinen. Edellisen kerran hän juhli MM-kultaa Lyonissa vuonna 2013. Vuoden 2012 Lontoon paralympialaisissa Piispanen voitti samalta matkalta kultaa.

Juttua päivitetty kello 20.45: Lisätty Piispasen kommentit.

Lue myös:

Leo-Pekka Tähti kelasi MM-välieriin

Tässä parayleisurheilun MM-kisojen ohjelma – näin seuraat kisoja Ylen kanavilla

Suomen parayleisurheilijat MM-mitalijahtiin Dubaihin – menestykseen tottunut joukkue ennätyskunnossa

Suosittelemme sinulle