Hyppää sisältöön

Henry Manni haluaa jatkaa mitaliputkeaan – tänään siihen on realistisin mahdollisuus: "Olen aina ollut arvokisoissa parhaimmillani"

Henry Manni on viihtynyt Dubain lämmössä. Hän tavoittelee parayleisurheilun MM-kisoista mitalia.

Henry Manni
Henry Manni on ollut MM-mitaleilla vuodesta 2013 lähtien. Kuva: AOP
Riikka Smolander-Slotte,
Anu Karttunen

Henry Manni kelasi perjantaina T34-luokan 400 metrin finaaliin, kun hän sijoittui alkuerässään toiseksi ajalla 52,99. Aika oli Mannille vaatimaton, sillä hän tykitti viime toukokuussa saman matkan Euroopan ennätysaikaan 51,75, mutta toisaalta ajalla ei ollut hänelle merkitystä.

– Se oli sellainen hyvin, hyvin rento veto. Lopussa sai jo katsella ympärille, että tarvitseeko tässä kelata lainkaan, hän kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

Erän ykkönen oli täysin ylivoimaisesti Tunisian Walid Ktila, joka kelasi uuden kisaennätyksen 49,31. Ktila, joka on aloittanut kilpauransa varsin myöhään, on hallinnut T34-luokkaa viime vuodet. Manni ei yllättynytkään tämän vauhdista.

– Tämä Tunisian kaveri on aika kova, hän hymähti.

– En lähtenyt vertaamaan häneen ollenkaan. Katselin, että kunhan olen varmasti kolmen joukossa ja mielellään kakkosena, niin tilanne on oikein hyvä.

Vuonna 2012 ensimmäisen paralympiakultansa voittanut Ktila on 400 metrin finaalin ennakkosuosikki. Hän on voittanut urallaan MM-kultaa niin 100, 200, 400 kuin 800 metriltäkin, mutta yhtä lailla mitaleja on kaapannut Henri Mannikin.

Suomalaiskelaaja saavutti neljä vuotta sitten Dohassa 400 metrillä MM-hopeaa ja kaksi vuotta sitten Lontoossa pronssia. Tämän lisäksi hän on saavuttanut kolme muutakin pronssimitalia 200 ja 800 metriltä.

– Se mitaliputki on ollut voimassa vuodesta 2013 saakka, ja sitä yritän jatkaa. Ehkä se saavuttaminen on 400 metrillä kaikkein realistisinta, Manni pohti.

Hän on viihtynyt hyvin Dubain lämmössä ja totesi olevansa varsin luottavaisin mielin ennen 400 metrin finaalia.

– Olen aina ollut arvokisoissa parhaimmillani ja niin aion tänäkin vuonna olla!

Henry Manni kilpailee 400 metrin finaalissa kello 17.41. Lähetystä voi seurata suorana Yle Areenasta kello 15.55 lähtien.

Lue myös:

Amanda Kotaja täydensi parajoukkueen kultasaalista ja kertoi syyn Suomen kelausmahtiin

Huikeaa ylivoimaa! Kotaja kelasi MM-kultaa kisaennätyksellä

“Herran pieksut sentään, mikä finaali!” Tähti hämmästeli käsittämättömän tiukkaa finaalia

Tuomas Manni kuulan finaaliin parayleisurheilun MM-kisoissa

Leo-Pekka Tähti teki sen taas! Kelasi jo neljännen maailmanmestaruuden

Kultatili aukesi heti! Toni Piispanen kelasi kisaennätyksellä maailmanmestariksi

Suosittelemme sinulle