Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Naisleijonat kukisti Saksan turnauksen päätösottelussaan

Suomi nappasi Saksasta 7–1-voiton naisten jääkiekon viiden maan turnauksessa Venäjällä.

Susanna Tapani
Susanna Tapani edusti Naisleijonia viiden maan turnauksessa Venäjällä. Arkistokuva. Kuva: Tomi Hänninen
Noora Takamäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue voitti Saksan 7–1 viiden maan turnauksessa Venäjän Dmitrovissa. Voitto on Naisleijonille turnauksen toinen.

Naisleijonat teki muutoksia perjantain Sveitsi-otteluun hävittyään kaksi turnauksen ensimmäiset kohtaamisensa Tšekille ja Venäjälle. Se tuotti tulosta, ja hyvin samoin kentällisin se kohtasi Saksan. Rosa Lindstedt siirtyi Jenni Hiirikosken pakkipariksi kolmoskentästä ykköseen, ja Aino Karppinen korvasi Lindstedtiä kolmosessa. Ida Kuoppala puolestaan siirtyi neloskentän laidalle Annina Rajahuhdan tilalle. Suomen maalia vartioi Noora Räty.

Suomi karkasi 3–0-johtoon ottelun ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. Avausmaalin vajaan neljän minuutin pelin jälkeen iski Matilda Nilsson ja kahta minuuttia myöhemmin kädet ilmaan avausvoiton päätteeksi nosti Minttu Tuominen. Ensimmäiselle erän maalikimaran täydensi Sanni Hakala maalin edustalta.

Suomi johti Sanni Rantalan maalilla toisessa erässä jo 4–0. Saksa kavensi kuitenkin 1–4:ään Nicola Eisenschmidin osumalla. Saksan takaa-ajo ei kuitenkaan kantanut pitkälle. Toisessa erässä 5–1:een Naisleijonat vei Petra Nieminen. Viimeisessä erässä Susanna Tapani helisytti maaliverkkoa kahdesti ja viimeisteli Suomelle lukemat 7–1.

Turnaus jatkuu vielä sunnuntaina, mutta Saksa-kohtaaminen oli Suomelle turnauksen viimeinen. Sen saldo on siis turnauksesta voitot Saksasta ja Sveitsistä sekä tappiot Venäjälle ja Tšekille.

Lue myös:

Päävalmentaja Pasi Mustonen iloitsi Naisleijonien avausvoitosta: "Jos emme olisi voittaneet, olisin ostanut lentoliput kotiin"

Naisleijonat nappasi avausvoittonsa viiden maan turnauksessa

Suosittelemme