Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Venäläinen tv-jätti lopettaa naisten hiihdon näyttämisen – "Kiinnostus lopahtaa, kun sama kilpailija voittaa aina"

Naisten hiihto ei enää kiinnosta venäläisiä samalla tavalla kuin ennen.

Therese Johaug
Therese Johaug on naisten maailmancupin suuri ennakkosuosikki. Kuva: AOP
Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Yksi Venäjän suurimmista tv-kanavista ei enää näytä tulevalla kaudella naisten maailmancupin hiihtoa.

– Juttelin hiljattain kanavan edustajan kanssa. He tulevat näyttämään joitakin miesten maailmancupin kisoja. Tästä voi vetää joitakin johtopäätöksiä, Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe kommentoi aihetta Norjan TV2:ssa.

Norjalainen Therese Johaug lähtee alkavaan maailmancupkauteen suurena ennakkosuosikkina. Koska tänä vuonna hiihdossa ei ole arvokisoja, kohdistuu maailmancupiin entistä enemmän mielenkiintoa.

– Jos yksi ja sama kilpailija voittaa koko ajan isolla marginaalilla, laskee mielenkiinto lajia kohtaan. Näin on jo tapahtunut joillakin naisten matkoilla. Ennen Marit Björgen dominoi ja nyt sitä tekee Therese Johaug.

Norjalaisen tv-kanavan asiantuntija Petter Skinstadin mukaan venäläisten mielenkiinnon hiipumiselle naisten hiihtoa kohtaa on toinenkin syy.

– Pääsyy lienee kuitenkin se, että naisten puolella kolme hiihtäjää on raskaana. Venäläiset mieshiihtäjät ovat hyviä ja kilpailukykyisiä. Venäläiset haluavat nähdä Sergei Ustjugovin ja Aleksandr Bolshunovin suorituksia, Skinstad aprikoi.

Lue myös:

Hiihdon "Usain Bolt" vei ensimmäisen supersprinttikisan, naisten puolella nähtiin suomalaisväriä välieriin asti

Maailman parhaat talviurheilijat jälleen Ylen kanavilla! Katso tästä lähetystiedot ja kisa-aikataulut

Kristallipallojahti alkaa! Näin ampumahiihdossa, hiihdossa, mäkihypyssä, yhdistetyssä, lumilautailussa ja alppilajeissa kisataan

Ylivoimaisia voittoja, sadasosien tappioita, ylilyöntejä, suuria tunteita – palaa viime hiihtokauden tunteikkaisiin huippuhetkiin

Palander ja Jauhojärvi saavat rinnalleen Kuningaskotkan ja Tube-tähdet – Urheilustudio tuo talvilajien kisat ja suositut kasvot taas ruutuun

Suosittelemme