Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Suomalaisen maailmanmestarin joukkue jätti DJ-tähtien organisaation – "Päätimme yhdessä, että tällainen peli ei vetele"

Jesse "zehN" Linjalan CS:GO-joukkue lähti Dimitri Vegasin ja Like Miken omistamasta SMASHista koeajan umpeuduttua.

Jesse "zehN" Linjala Assembly-tapahtumassa.
Jesse "zehN" Linjala edusti aiemmin suomalaista HAVU Gamingia. Kuva: Joel Tainio / SEUL
Jaakko Palvaila
Avaa Yle-sovelluksessa

Belgialaisten dj-tähtien Dimitri Vegasin ja Like Miken omistama SMASH Esports on luopunut Counter-Strike: Global Offensive -pelin joukkueestaan.

Suomalainen Jesse "zehN" Linjala pelasi belgialaisorganisaatioon kuuluneessa, nyt NoChance-nimellä kulkevassa joukkueessa. Joukkueessa pelaavat myös ruotsalainen Mikail "Maikelele" Bill, saksalainen Kevin "kRYSTAL" Amend, slovakialainen Martin "STYKO" Styk ja serbialainen Pavle "Maden" Bošković.

Belgialaisorganisaatio ilmoitti asiasta tänään Twitterissä.

"Omistaja alkoi yhtäkkiä etsiä joukkueeseen uusia pelaajia"

Yle Urheilun tavoittama Jesse Linjala kertoo joukkueen lähteneen organisaatiosta koeajan umpeuduttua.

– Teimme SMASHin kanssa sopimuksen kolmen kuukauden koeajasta, koska organisaatiolla ei ollut alussa riittävästi sponsoreita joukkueen taloudelliseen tukemiseen. Halusimme tavallaan näyttää sitoutumisemme projektiin, Linjala kertoo.

Koeajan aikana Linjalalle ja muille pelaajille ilmeni, etteivät organisaation taustavoimat olleet tehtäviensä tasalla.

– Organisaation omistaja alkoi yhtäkkiä etsiä joukkueeseen uusia pelaajia meille ilmoittamatta ja olisi halunnut lopulta pitää joukkueessa vain minut ja STYKOn. Siinä kohtaa päätimme yhdessä, että tällainen peli ei vetele ja sanoimme sopimuksille "kiitos ei".

Linjala myös vahvistaa joukkueen siirtyvän toisen organisaation leipiin lähiaikoina.

– Uudella organisaatiolla on taustavoimat ja muutkin asiat kunnossa. Julkistus on luvassa lähipäivinä.

Linjalan edustama, aiemmin NoChance-nimellä pelannut CS:GO-joukkue ehti edustaa SMASHia vain parin kuukauden ajan. Joukkue on tällä hetkellä HLTV:n maailmanrankingin sijalla 32.

Linjala on pelannut aiemmin mm. kansainvälisen e-urheiluliiton IeSF:n MM-kilpailut voittaneessa Suomen CS:GO-maajoukkueessa.

Linjalan joukkue palaa valmentajansa Jonathan "Devilwalk" Lundbergin mukaan NoChance-nimen alle. Lisää julkistuksia saattaa olla silti tiedossa lähipäivinä, sillä joukkueesta luopunut SMASH vihjaili pian Twitterissä joukkueen löytäneen jo itselleen uuden taustaorganisaation.

_Juttua päivitetty kello 14:55: Jutun otsikkoa muutettu ja lisätty Jonathan Lundbergin kommentti joukkueen lähdöstä organisaatiosta. Otsikossa luki aiemmin, että joukkue olisi saanut potkut organisaatiosta. Tosiasiassa joukkue lähti organisaatiosta koeajan päätyttyä. Kello 15.42 lisätty Jesse Linjalan kommentit.
_

Suosittelemme