Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

"Aika meidän tullut on" – näin yli tuhannen jalkapallofanin kulkue marssi laulaen Narinkkatorilta Töölön stadionille

Helsingin poliisi arvioi, että noin 1 500 ihmistä oli mukana jalkapallofanien kulkueessa läpi kaupungin. Katso kooste marssilta pääkuvaa klikkaamalla.

Kirsi Teiskonlahti,
Jaakko Parkkinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Eri puolilla Suomea on ollut perjantaina ilmassa suuren urheilujuhlan tuntua. Kello 19 alkavassa jalkapallon EM-karsinnassa Suomi–Liechtenstein Huuhkajat voi varmistaa paikkansa ensi kesän EM-lopputurnaukseen.

Kyseessä olisi ensimmäinen kerta, kun Suomen miesten jalkapallomaajoukkue etenisi arvokisojen lopputurnaukseen.

Helsingissä huumaa nostatettiin tärkeän pelin alla fanien marssilla. Helsingin poliisin arvion mukaan noin 1 500 ihmistä osallistui kulkueeseen, joka matkasi Narinkkatorilta Mannerheimintien kautta Töölön jalkapallostadionille.

Matkan varrella fanit lauloivat suureen ääneen jo entuudestaan tuttuja kannatuslauluja. Kulkue aiheutti liikennehäiriöitä reitin ympäristössä, mutta Helsingin poliisin mukaan liikenne oli palautunut puoli seitsemän aikaan pitkälti normaaliksi. STT:n mukaan poliisi ei odota erityisiä rauhattomuuksia illan aikana.

Pohjoiskaarre-kannattajaryhmän Joni Käenmäki on käynyt 20 vuotta katsomassa maaotteluita. Hän ei muista tuolta ajalta kulkuetta, johon olisi osallistunut yhtä paljon ihmisiä kuin perjantaina Helsingissä.

– Huikea on oikea sana kuvaamaan tunnelmiani. Tämän unelman toteutumista on odotettu niin pitkään. Voitonnälkä on kova. Uskon Riveluutioon. Tänään voitto tulee, Käenmäki hehkutti Yle Urheilun haastattelussa.

EM-karsintaa voi kuunnella suorana Yle Puheessa.

Lue myös:

Presidentti Niinistö on illalla mukana kannustamassa Huuhkajia Töölön stadionilla

Suomalaiset NHL-tähdet jännittävät jo malttamattomina Huuhkajien kisapaikkaa – Heiskanen varasi jo EM-kisaliput kesälle

Näin suomalaiset juhlivat historiallista EM-kisapaikkaa – fanit heräsivät ennennäkemättömään jalkapalloyhteiskuntaan

Näin eteni historiallinen ilta! Huuhkajat löi Liechtensteinin ja pelaa EM-kisoissa

Suosittelemme sinulle