Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Pukilla oli vaikeuksia löytää sanoja Viasatin haastattelussa, kun EM-unelma kävi vihdoin toteen: "En ole ikinä jännittänyt peliä niin paljon kuin tätä"

Suomi varmisti paikan ensi kesän EM-lopputurnauksessa, kun se voitti Töölössä Liechtensteinin maalein 3–0.

Teemu Pukki
Teemu Pukki ja Pyry Soiri juhlivat maalia. Kuva: Lehtikuva
Emma Hyyppä
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen historiallinen saavutus, EM-kisapaikan varmistuminen, sai Huuhkajien maalitykki Teemu Pukin sanattomaksi heti voitokkaan Liechtenstein ottelun päätyttyä.

– Ei ole sanoja, ei ole sanoja. Sanoinkuvaamatonta. Hemmetin vaikea peli. Tämä oli ihan ainutlaatuinen peli ja todella vaikeaa asennoitua, mutta me hoidettiin homma, kaksi maalia Liechtensteinin verkkoon iskenyt Pukki sanoi Viasatin haastattelussa.

Huuhkajien avausmaalin iski Pukin kärkipari Jasse Tuominen parinkymmenen minuutin pelin jälkeen. Toisella puoliajalla Pukki tälläsi pilkulta vakuuttavasti verkkoon ja paranteli loppulukemat 3–0:aan kymmenen minuuttia myöhemmin.

Uran tärkein ottelu sai Englannin Valioliiga-joukkue Norwich Cityn tähden tunteelliseksi.

– En ole ikinä jännittänyt peliä niin paljon kuin tätä. Me tehtiin historiaa. Unelma on pienestä pitäen päästä arvokisoihin ja nyt me ollaan siellä.

Heti Pukin jälkeen Viasatin haastattelupisteelle saapunut päävalmentaja Markku Kanerva kuvaili tunnelmiaan moneen otteeseen fantastisiksi. Ylpeänä hymyillyt Kanerva sanoi olevansa Huuhkajien historiallisesta teosta sekaisin, mutta onnistui kuitenkin jäsentelemään ajatuksiaan heti EM-kisapaikan varmistumisen jälkeen.

– Oli kypsä esitys tänään, joukkue pelasi maltillisesti ja kärsivällisesti isolla sydämellä. Fantastinen saavutus, tuolla juhlitaan historiallista tekoa. Aivan upeaa. Fantastista, Kanerva sanoi.

– Ehkä tämän käsittää vähän myöhemmin. Aika sekaisin tässä on itsekin, kun katsoo tuota fiilaria ja näkee, kuinka paljon tämä on merkinnyt suomalaisille.

Lue myös:

Sinivalkoista jalkapallohistoriaa! Huuhkajat liiteli EM-kisoihin

Suosittelemme