Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Kapteeni Sparv sai olla ensimmäinen, joka johdatti joukkonsa arvokisoihin: "Se tuntuu aivan loistavalta"

Pohjevammasta kärsinyt Tim Sparv oli sopinut, että hän tulee vaihtoon 2–0 -maalin jälkeen.

Juha Pirinen ja Tim Sparv
Juha Pirinen ja Tim Sparv juhlivat Suomen EM-kisapaikkaa Kuva: Lehtikuvas / Markku Ulander
Sakari Lund,
Matti Härkönen
Avaa Yle-sovelluksessa

Tim Sparv on sanonut haluavansa olla se kapteeni, joka vie Suomen ensimmäisenä miesten jalkapallon arvokisoihin. Nyt hän on tehnyt sen. Suomi varmisti paikkansa ensi kesän EM-kisoihin 3–0 -voitolla Liechtensteinista.

– Se tuntuu todella hyvältä. Tämä on se ryhmä, joka vei meidät kisoihin. 10 vuotta sitten pelasimme alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa ja nyt menemme taas kisoihin. Pitkä matka ja monta tappiota, mutta nyt olemme siellä ja se tuntuu aivan loistavalta.

Sparv tuli vaihtoon Suomen johtaessa 2–0 ja sai mahtavat aplodit kotiyleisöltä.

– Se oli tunteikas hetki. Sanoin Rivelle (Markku Kanerva) ja Genelle (Jari-Pekka Keurulainen), että tulen 2–0 -maalin jälkeen ulos. En ole pelannut paljon viime aikoina ja pohkeessa on pieni vamma.

Pelin jälkeen joukkueen pukukoppiin tuli maajoukkueen entinen pitkäaikainen huoltaja Gunnar Yliharju. Aiemmin tällä viikolla Yliharju antoi tunteikkaan haastattelun Ylelle, jossa hän kertoi, että EM-kisapaikka olisi Huuhkajilta hänelle täydellinen 80-vuotislahja.

– Gunu on legenda suomalaisessa jalkapallossa. Halusin, että hän on mukana pukukopissa ja oli hienoa, että hän pääsi sinne. Sen näki kaikkien silmistä, että se merkitsi kaikille paljon, Sparv sanoi.

Miten historiallista saavutusta juhlitaan?

– Katsotaan miten ilta etenee, mutta kyllä tätä päivää on odotettu. Juhlitaan varmasti kunnolla.

Lue myös:

Sinivalkoista jalkapallohistoriaa! Huuhkajat liiteli EM-kisoihin

Näin eteni historiallinen ilta! Huuhkajat löi Liechtensteinin ja pelaa EM-kisoissa

Suomen sankari Pukki herkistyi huoltajalegenda-Gunnarin haastattelusta ja lupasi kisapaikasta kunnon bileet: "Maanantain peli ei tällä hetkellä kiinnosta yhtään"

Huuhkajien sankari Jasse Tuominen onnistui herkullisella hetkellä – "Aika sanattomaksi vetää"

Kultaisen sukupolven runkopelaaja liikuttui Huuhkajien historiallisesta kisapaikasta: "Olen itkenyt viimeiset puoli tuntia"

Suosittelemme sinulle