Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Entisellä kapteenilla oli kova luotto Huuhkajiin koko karsintojen ajan, mutta paluuaikeet saivat Niklas Moisanderin hiljaiseksi – "Tuo on vaikea kysymys"

Entinen Huuhkaja-kapteeni Niklas Moisander on ylpeä Suomen maajoukkueen pelaajista. Hänen mielestään näissä EM-karsinnoissa kaikki palaset ovat loksahtaneet paikoilleen.

Niklas Moisander
Niklas Moisander pelasi maajoukkueuransa aikana kolmet MM-karsinnat ja kahdet EM-karsinnat. Kuva: Tomi Hänninen
Matti Lehtisaari,
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen jalkapallomaajoukkueen monivuotinen pelaaja ja kapteeni Niklas Moisander jätti hyvästit maajoukkuepeleille pari vuotta sitten. Nykyisin Saksassa asuva ja Werder Bremenissä pelaava puolustaja eli kuitenkin hengessä mukana, kun Huuhkajat voitti EM-kisapaikan ratkaisseen ottelun Liechtensteinia vastaan.

– Kyllä uskalsin katsoa koko ottelun. Koko karsinnat ovat olleet Suomelta kovat ja vastassa oli Liechtenstein kotikentällä. Minulla oli kova luotto, internetin kautta ottelua seurannut Moisander kertoi Yle Urheilulle ja totesi, ettei Liechtensteinilla oikeastaan ollut mitään mahdollisuuksia.

Miksi sitten Suomi meni juuri tällä joukkueella arvokisoihin? Moisanderin mukaan kaikki palaset loksahtivat kohdalleen näissä karsinnoissa. Hyvä joukkuehenki, hyvä taktiikka ja se, miten valmennus johdatti joukkuetta, se loi pelaajille uskoa omaan tekemiseen.

– Italia oli tässä lohkossa vahvin, mutta kovat jalkapallomaat Bosnia ja Kreikka pelasivat ailahtelevasti. Suomi menee täysin ansaitusti kakkosena kisoihin.

Jos Suomen joukkueesta pitäisi nostaa yksi nimi esiin, olisi se Moisanderinkin mielestä Teemu Pukki. Norwich-hyökkääjä teki Liechtensteiniakin vastaan kaksi maalia ja on ollut koko karsintojen ajan melkoisessa maalivireessä.

– Suomella on ollut monia, monia karsintoja, jossa maalinteko on ollut ongelma. Nyt “Teme” on sekä seurajoukkueessa että maajoukkueessa ollut iskussa ja tehnyt kovilla prosenteilla paikoista maalit. Se on tärkeää, ja antaa joukkueelle monia mahdollisuuksia.

Teemu Pukki
Teemu Pukki on ollut Niklas Moisanderin mielestä yksi Huuhkajien tärkeimmistä pelaajista. Kuva: Tomi Hänninen

Arvokisapaikka elintärkeä suomalaiselle jalkapallolle

Moisander uskoo, että Suomen arvokisapaikalla on suomalaiselle jalkapallolle suurempaakin merkitystä. Kisapaikkaa on juhlittu todennäköisesti joka puolella Suomea, mutta kiinnostuksen taso nousee varmasti entistä enemmän.

– Se on elintärkeää koko suomalaiselle jalkapallon kehitykselle. Lapset tulevat katsomaan kisoja, saavat esikuvia ja uskovat, että kisoihin pääsy on mahdollista.

Moisanderin mielestä EM-kisoissakin kaikki on mahdollista. Paljon riippuu tietenkin alkulohkosta, mutta Moisander korostaa, että tämä Suomen joukkue on osoittanut pärjäävänsä ketä vastaan tahansa.

Moisander pelasi viimeisen maaottelunsa reilut kaksi vuotta sitten. Mutta kiinnostaisiko entistä maajoukkuekapteenia palata takaisin Huuhkajiin, nyt kun arvokisapaikka on saavutettu?

– Tuo on vaikea kysymys. Ei ole tullut ajateltua asiaa vielä, Moisander sanoi ja totesi olleensa nyt kaksi kuukautta pelaamatta.

– Olen ylpeä jätkistä. He ovat sen homman tehneet, he ovat päässeet kisoihin ja he ansaitsevat olla siellä. Tällä hetkellä ei kannata puhua siitä, kiinnostaisiko minua palata.

Lue myös:

Huuhkajien valmentajamaestro soperteli onnellisena – muisti edesmennyttä Pertti Alajaa

Huuhkajien sankari Jasse Tuominen onnistui herkullisella hetkellä – "Aika sanattomaksi vetää"

Kultaisen sukupolven runkopelaaja liikuttui Huuhkajien historiallisesta kisapaikasta: "Olen itkenyt viimeiset puoli tuntia"

Suomen sankari Pukki herkistyi huoltajalegenda-Gunnarin haastattelusta ja lupasi kisapaikasta kunnon bileet: "Maanantain peli ei tällä hetkellä kiinnosta yhtään"

Tuhansien kannattajien tunnelmallisesta marssista vuosikymmeniä odotettuun loppuvihellykseen – tällainen oli Töölön taianomainen jalkapalloilta, joka jää ikuisesti suomalaiseen urheiluhistoriaan

Suosittelemme