Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Lukas Hradecky lupaili lisää karaokea, Teemu Pukki vertasi EM-paikan varmistumista Valioliiga-nousuun – tällaista Huuhkajat paljastivat yön juhlista

Paulus Arajuuri kertoi, miten arveli ottelun jälkeen yllättäneen nenäverenvuotonsa alkaneen.

Teemu Pukki
Teemu Pukin mukaan Huuhkajien juhlat etenivät kuten karsinnatkin: joukkueena ilman tähtiä. Kuva: Tomi Hänninen
Noora Takamäki,
Emma Hyyppä,
Jussi Jäkälä
Avaa Yle-sovelluksessa

Kovin montaa tuntia ei kukaan Huuhkajien joukkueesta saanut nukkua, kun EM-kisapaikka varmistui ja veri veti pelaajat juhlatunnelmiin. Aamun valjettua jalkapallomaajoukkue joutui kasaamaan tavaransa, sillä EM-karsintoja on jäljellä vielä yksi ottelu Kreikassa. Joillain pakkaaminen oli hieman vaikeampaa kuin toisilla.

– Hanskat ovat jossain, en tiedä ihan, että missä. Teemu (Pukki) auttoi pakkaamaan, omat kädet eivät ihan toimineet tänä aamuna, maalivahti Lukas Hradecky paljasti Helsinki–Vantaan lentokentällä.

Selitys oli miehellä valmiina.

– Kädet jäivät tuonne yöelämään varmaan, maalivahti virnisti.

– Oli oikein hauska ilta ja kaikki ovat täällä suhteellisen terveenä ainakin. Totta kai oloja pitää vähän parannella, hän jatkoi.

Lukas Hradecky
Lukas Hradecky aikoo jatkaa juhlintaa laululinjalla. Kuva: Tomi Hänninen

Torjunnoissa Hradeckyn käsivoimat eivät tosiaan hiipuneet, sillä eilinen peli pyöri pääosin Liechtensteinin puolustuspäässä. Hän värjöttelikin ensimmäisen jakson kylmissään.

– Pitää myöntää, että Teemun 2–0-maalin jälkeen ajatukset lähtivät tulevaisuuteen. Tulevat juhlat lämmittivät jo ajatuksissa, ja sen jälkeen oli helppoa, mutta se eka puoliaika oli tosi kylmä.

Ja ne juhlat olivatkin pitkän odotuksen arvoiset.

– Kopissa laulettiin ja pöydän päälläkin jotkut tanssivat, toivottavasti ei mikään mennyt rikki. Kun palataan takaisin tältä Kreikan-keikalta, niin vedetään ehkä vielä pari karaokebiisiä.

– Ja ensi kesä! Ihan sama, paloiko kesälomat vai ei, tämä on niin hieno juttu, Hradecky veisteli.

Joukkueena pelattiin ja juhlittiin

Kaksi maalia sensaatio-ottelussa viimeistellyt Teemu Pukki on kokenut viime aikoina suuria juhlahetkiä. Hän myönsi, että EM-kisapaikan varmistuminen tuotti tuttuja tunteita.

– Aika samanlainen fiilis siinä oli kuin toukokuun saavutuksessa, Pukki totesi ja viittasi seuransa Norwich Cityn Valioliiga-nousuun.

– Mutta jalkapalloilullisesti tämä menee kyllä ihan kärkeen. Tämä on ollut niin pitkään unelma minulle, meille ja koko Suomen futikselle. On tämä sellainen saavutus, mikä on ainakin tällä hetkellä se korkein, tähtihyökkääjä jatkoi.

Huuhkajien yhteishenkeä on kehuttu. Pukin mukaan joukkueesta ei noussut yksilösuorittajia juhlissakaan.

– Aika joukkueena mentiin myös siellä, eikä ollut mitään tähtiä siinä illassa. Pidimme hauskaa yhdessä, Pukki hymyili.

"Sekavaa, mutta huikeaa"

Puolustaja Paulus Arajuuri oli yksi niistä, jotka toistelivat EM-kisapaikan varmistumisen jälkeen, miten hurjalta kaikki tuntui. Aamupäivälläkin tunnelma oli vielä epäuskoinen.

– Kaikki oli ihan epätodellista. Totta kai olen vähän väsynyt, mutta on ihan huikea fiilis, jota on vaikea sanoin kuvailla, toppari kertoi hämmentyneenä leveä hymy kasvoillaan.

Arajuuri kuvaili pelipäivää uskomattomaksi. Hän kertoi, ettei ollut koskaan aiemmin jännittänyt niin paljon eikä käynyt läpi vastaavaa tunneskaalaa. Se kruunautui illan riemulla.

– Se oli unelmien täyttymys niin monella eri tasolla. Se koko eilinen päivä, kun heräsi ja aurinko paistoi ja jotenkin tuntui, että kaikki tähdet olivat meille kohdillaan. Oli suuri riemu juhlia tämän joukkueen kanssa.

Paulus Arajuuri
Paulus Arajuurta naurattaa, kun hän miettii, miltä hän näyttää kaikissa suuren hetken kuvissa. Kuva: Tomi Hänninen

Toppari muisteli jalkapallomaajoukkueen pitkää ja välillä vastoinkäymisten täyteistä taivalta, ja palasi myös hetkiseksi päätösvihellyksen tunnelmiin.

– Tuntui, että aluksi vähän vintti pimeni ja meni ihan sekaisin. Yhtäkkiä siellä oli paljon porukkaa, karjuttiin ja hypittiin. En ole hirveästi videoita nähnyt, mutta se hetki meni pääosin ihan ohi. Aika sekavaa, mutta huikeaa, Arajuuri nauroi.

Toppari nauroi hersyvästi, kun mieleen tulevat ottelun jälkeiset tapahtumat. Suuresta hetkestä taltioituneissa kuvissa hän esiintyy verinen tuppo nenässään, ja sekös naurattaa vieläkin enemmän.

– Veikkaan, että kun karjuttiin, niin alkoi vain nenä vuotaa. Ei siinä mielestäni ollut mitään sen suurempaa kontaktia, ihan vain tunteen purkaus, Arajuuri nauroi.

Lue myös:

Päävalmentaja Markku Kanerva nukkui hyvin, mutta vähän – ajatukset pyörivät Huuhkajien historiallisessa saavutuksessa: "Pian on aikaa mietiskellä, mitä joukkueena tuli saavutettua"

Verta vuotava Huuhkaja-ikoni, herkistynyt Gunnar ja tuhansien yhteinen riemu – näihin kuviin tiivistyy vuosikymmenten odotuksen päättyminen

Hannu Tihinen yleisön kenttäryntäyksestä ratkaisupelin jälkeen: "Uefa, yrittäkää ymmärtää meitä, olemme odottaneet tätä 120 vuotta"

Katso Yle Urheilun erikoislähetys: Huuhkajien tunnelmat historiallisen voiton jälkeen

Suosittelemme sinulle