Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Huuhkajien sankari joutuu sivuun Kreikka-ottelusta: Jasse Tuominen loukkasi takareitensä harjoituksissa

Päävalmentaja Markku Kanervan mukaan Suomen kokoonpanoon on luvassa muitakin muutoksia.

Jasse Tuominen
Jasse Tuominen teki perjantaina Suomen 1–0-maalin Liechtensteinia vastaan. Kuva: Tomi Hänninen
Matti Härkönen,
Jussi Vainikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Huuhkajien ensimmäisen maalin Liechtensteinia vastaan iskenyt Jasse Tuominen joutuu sivuun EM-karsinnat päättävästä Kreikka-ottelusta.

Päävalmentaja Markku Kanerva kertoi Yle Urheilulle Ateenassa, että Tuominen loukkasi takareittään sunnuntain harjoituksissa.

– Jasse on katsomossa huomenna, Kanerva totesi.

Myös laitapuolustaja Albin Granlund on loukkaantunut eikä pysty pelaamaan maanantaina.

Kanervan mukaan kokoonpanoon on muutenkin tulossa muutoksia.

– Kisoihin valmistautumista pitää vähän alkaa miettiä. Meillä on mukana pelaajia, jotka haluavat näyttöpaikan, ja tämä on yksi semmoinen.

Maajoukkue lensi Ateenaan eilen iltapäivällä, joten EM-kisapaikan varmistumisesta alkaneet juhlat on pitänyt siirtää nopeasti taka-alalle. Kanerva myöntää, että historiallisen saavutuksen sisäistäminen on ollut vielä vaikeaa.

– Varmaan siihen menee jonkin aikaa. Kunhan karsinnat ovat ohi ja miettii tätä upeaa matkaa, tajuaa varmasti kuinka iso juttu tämä on. Valmentajana ajatukset pitää nopeasti siirtää seuraavaan peliin. Haluamme päättää karsinnat tyylikkäästi.

Lue myös:

Huuhkajien sensaatiomainen temppu onnistui lopulta yksinkertaisella reseptillä – Markku Kanervan salaisuuden avain suoraan luokanopettajan työkalupakista

Maajoukkueen pitkäaikainen runkopelaaja Markus Halsti seurasi Markku Kanervan valmennuksellista kasvutarinaa läheltä: "Hän on oppinut sinä aikana paljon ja näissä karsinnoissa se näkyi"

Suosittelemme sinulle