Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Turkin karkottamien Isis-taistelijoiden joukossa on ruotsalaisia, vahvistaa Ruotsin turvallisuuspoliisi

Turkki ilmoitti aiemmin marraskuussa lähettävänsä hallussaan olevat ulkomaalaiset Isis-taistelijat kotimaihinsa.

Aseistettu poliisi Ruotsissa.
Turkin karkoittamien Isis-taistelijoiden joukossa on ruotsalaisia. Kuva: Phil McCann / AOP
Ulriikka Myöhänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Turkin karkottamien Isis-taistelijoiden joukossa on ruotsalaisia, jotka voidaan lähettää takaisin Ruotsiin. Asian on vahvistanut Ruotsin turvallisuuspoliisi Ruotsin radiolle.

Poliisin mukaan mahdollisesti Ruotsiin palaavien Isis-taistelijoiden määrä on pieni. Suojelupoliisin analyytikko Ahn-Za Hagström ei täsmennä Ruotsin radion haastattelussa, kuinka monesta henkilöstä on kyse.

Tiedossa ei myöskään ole, mitä seuraavaksi tapahtuu. Hagström pitää tilannetta vaikeasti ennustettavana, mutta kertoo poliisin olevan hyvässä valmiustilassa.

– Yritämme muodostaa niin hyvän kuvan kuin mahdollista ja seuraamme tilanteen kehittymistä tarkkaan, jotta olemme niin valmistautuneita kuin on mahdollista, Hagström sanoo.

Hagströmin mukaan suuri osa ruotsalaisista Isis-taistelijoista on vangittuina tai leireissä kurdien hallinnoimilla alueilla. Odotettavissa ei hänen mukaansa ole, että suuri joukko taistelijoita palaisi lähiaikoina Ruotsiin.

Turkki ilmoitti aiemmin marraskuussa, että se aikoo lähettää hallussaan olevat ulkomaalaiset Isis-taistelijat kotimaihinsa. Taistelijoita on jo palautettu Tanskaan, Britanniaan, Yhdysvaltoihin ja Saksaan.

Lisää aiheesta:

Turkki sanoo aloittaneensa Isis-taistelijoiden palautukset

Turkin karkottama epäilty amerikkalainen Isis-taistelija jumissa Kreikan ja Turkin rajalla – ”Ei meidän ongelmamme”

Suosittelemme