Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Katso Huuhkajien EM-kisajuhlien upea huipennus! Rakastettu "Rive" sytytti fanit ja vei seremoniamestarin tittelin – Teemu Pukilta koskettava viesti Aili-mummolle

Huuhkajien EM-kisajuhlat Helsingin kansalaistorilla lähtivät hiljaisesti liikkeelle, mutta loppu ei jättänyt ketään kylmäksi.

Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue ja sen kannattajat juhlisitivat Helsingin keskustassa Kansalaistorilla tiistaina historiallista paikkaa EM-kisoihin. Illan aikana reaktiot olivat maltilliset, mutta bileet räjähtivät loppuhetkillä. Päävalmentaja Markku Kanervan esittelyn jälkeen Suomen pelaajat ja yleisöt alkoivat huutaa tuttua kannustuslaulua: “Riven johdolla mennään kisoihin”.

– Tämä on fantastista. Kiitos kaikille, jotka ovat tulleet kunnoittamaan upeaa saavutusta. Tämä kertoo maan jalkapalloinnostuksesta, Markku Kanerva sanoi ennen kuin otti mikin haltuunsa ja piti pidemmän puheen.

– Tiedän, että jotkut pelaajat saattavat tylsistyä palavereihini. Ne voivat olla välillä liian pitkiä. Toivottavasti niissä on sisältöä.

Sitten Kanerva alkoi syvälliseksi.

– On sanonta, että there can be miracles when you believe. Olen yrittänyt sanoa sitä joukkueelle. Voimme tehdä ihmeitä, jos uskomme todella niiden toteutumiseen. Tämä jengi uskoi unelman toteuttamiseen, eikä vain uskoneet. He toteuttivat sen, Rive mylväisi lopuksi.

Mylväisyn jälkeen yleisö räjähti koviin huutoihin. Sen jälkeen päävalmentaja “Rive” Kanerva piti lupauksensa. Hän oli karsintojen aikana luvannut huudattaa yleisöä, jos EM-kisapaikka tulee.

Kanerva kertoi muokanneensa perinteisen “Oi Suomi on!” -kappaleen sanoja.

– Oi Suomi on! Oi Suomi on! Oi Suomi on nyt kisoissa. On meillä hieno jengi ja fanit. Oi Suomi on nyt kisoissa, Kanerva kertoi muutoksista ennen huutoa.

Sitten hän johdatti yleisön ja pelaajansa huutoon. Se päättyi komeisiin aplodeihin.

– Olkaa jatkossa yhtä intensiivisesti mukana. Kiitos upeasta kannustuksesta tähän asti, Kanerva lähetti terveiset faneille.

Lukas Hradeckylla olikin Riven jälkeen vaikea tehtävä huudattaa kansaa. Päävalmentaja oli selvästi vienyt seremoniamestarin tittelin sanavalmiilta maalivahdilta.

– En ole samanlainen lyyrinen ihme kuin Rive, mutta minullakin sanat yhteen biisiin, Hradecky heitti ja otti megafonin käyttöön laulaessaan tuttua biisiä uusilla sanoilla.

– Kaikki yhdessä me mentiin kisoihin. Kaikki yhdessä me mentiin kisoihin.

Seuraavaksi joukkue ja yleisö kerääntyi laulamaan Maamme-laulun Juha Tapion johdolla. Ilta ei vielä päättynyt tähän, vaan Lukas Hradecky halusi huudattaa “Oi Suomi on!” vielä kerran. Viimeisen sanan sai kuitenkin joukkueen tähtihyökkääjä Teemu Pukki. Kotkalaishyökkääjä halusi lähettää läheiselleen terveiset.

– Rakkaalla Aili-mummollani on tänään synttärit. Haluan sanoa erittäin paljon onneksi olkoon sinulle. Minä rakastan sinua, Pukki päätti.

Sen jälkeen vielä useampi tuhatpäinen yleisökin lauloi Aili-mummolle syntymäpäivälaulun.

Päivitetty kello 21.48. Korjattu otsikon lyöntivirhe. Teemu Pukin mummon nimi on Aili, eikä Aila.

Lue lisää:

Lukas Hradecky jäi kakkoseksi Huuhkajien toribileissä, juhlat syttyivät vasta lopussa – Yle seurasi jalkapallosankarien EM-kisajuhlia hetki hetkeltä

Nyt on upeaa toimintaa! Nuorten Huuhkajien fanien paidat täynnä nimmareita sankareiltaan – tapasivat myös huoltajalegendan

Suosittelemme