Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Kommentti: Huuhkajien päävalmentaja piti lupauksensa – Markku Kanervan tunteenpurkaus oli kansanjuhlan parasta antia

Huuhkaja-luotsi Markku Kanerva varasti yllättäen show’n kansanjuhlassa, kirjoittaa Yle Urheilun Jussi Vainikka.

Jussi Vainikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Oi Suomi on! Jo vuosikausia Huuhkajien otteluissa tutuksi tullut laulu raikui päättyneissä karsinnoissa kovempaa kuin koskaan. Joukkue on huudattanut kannattajia seremoniamestari Lukas Hradeckyn johdolla aina voitto-otteluiden jälkeen.

Yksi mies on pysytellyt juhlista kauempana aina tiistai-illan kansanjuhlaan asti. Päävalmentaja Markku Kanerva piti lupauksensa ja huudatti kannattajia vasta sitten, kun kisapaikka oli saavutettu.

Alkuperäisessä versiossa lauletaan saunasta, viinasta ja kirveestä, mutta Kanerva laittoi laulun uuteen uskoon. Päävalmentajan sanoitus sopii miehen omiin puheisiin hyvin, sillä Kanerva muistaa haastattelusta toiseen puhua joukkueen yhtenäisyydestä ja kannattajien tärkeydestä.

Oi Suomi on, oi Suomi on, oi Suomi on nyt kisoissa, on meillä hieno jengi ja fanit, oi Suomi on nyt kisoissa!

Vapautuneen Kanervan tunteenpurkaus oli Helsingin Kansalaistorilla järjestetyn kansanjuhlan parasta antia. Kanerva on ollut maajoukkueen valmennuksessa mukana jo pitkään, mutta Palloliitto päätti luottaa häneen vakituisena päävalmentajana vasta joulukuussa 2016.

Kannatti. Menestyksekkään EM-karsinnan päättyminen antoi professoriksikin kutsutulle Kanervalle luvan unohtaa jalkapallo hetkeksi ja nauttia täysin siemauksin historiallisesta saavutuksesta.

Huuma jatkuu kesällä

Pelaajille taatusti ikimuistoisen päivän mahdollistivat seurajoukkueet, jotka suostuivat pidentämään suomalaisten maajoukkuetaukoa päivällä juhlan kunniaksi. Ainoa epäonninen oli Kreikka-ottelussa maalilla pelannut Jesse Joronen, joka palasi italialaisseura Brescian harjoitusvahvuuteen jo tiistaina.

Huuhkaja-ryhmän suosituimmasta pelaajasta ja kovimman huutomyrskyn aiheuttajasta ei ollut epäselvyyttä. Teemu Pukki hyppi ja lauloi juhlan ajan muiden joukossa, mutta uskaltautui lopulta itsekin mikrofonin varteen. Syntymäpäiväonnittelut ja rakkaudenosoitukset Aili-mummolle sulattivat katsojien sydämet juhlahumun päätteeksi.

Pelaajien juhlatunnelma oli korkealla koko päivän Helsingin-lennon letkajenkasta lähtien, mutta yleisön joukossa tunnelma kohosi huippuunsa vasta joukkueen noustua lavalle. Paikalla oli tuhansia ihmisiä, mutta lisääkin olisi mahtunut.

Huuhkaja-huumalle on joka tapauksessa luvassa jatkoa. Tiistai-iltana varmistui, että Suomi pelaa EM-kisoissa joko Pietarin ja Kööpenhaminan tai Rooman ja Bakun lohkossa. Oli pelipaikka mikä tahansa, Oi Suomi on -laulun sävelet raikuvat Euroopassa ensi kesänä takuuvarmasti.

Lue myös:

Katso Huuhkajien EM-kisajuhlien upea huipennus! Rakastettu "Rive" sytytti fanit ja vei seremoniamestarin tittelin – Teemu Pukilta koskettava viesti Aili-mummolle

Nyt on upeaa toimintaa! Nuorten Huuhkajien fanien paidat täynnä nimmareita sankareiltaan – tapasivat myös huoltajalegendan

Tuliko Huuhkajille maha täyteen historiallisen kisapaikan jälkeen? Kanerva myöntää ulospuhalluksen: "Inhimillistä"

Suosittelemme sinulle