Hyppää sisältöön

Ojala-Niemelä kannattaa voimalaitoksen rakentamista Kemijoen Sierilään – "Toivon, että lähitulevaisuudessa saataisiin investointipäätös"

SDP:n kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä nimettiin tiistaina Kemijoki Oy:n hallintoneuvoston puheenjohtajaksi.

Johanna Ojala-Niemelä (sd.) Rovaniemen Lordin aukiolla 113.4.2019.
Johanna Ojala-Niemelän mielestä vesivoima on tärkein kotimainen, uusiutuva ja päästötön sähköntuotannon muoto. Kuva: Perttu Ruokangas / Yle
Jarno Tiihonen

SDP:n rovaniemeläinen kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä kannattaa voimalaitoksen rakentamista Kemijoen Sierilään. Ojala-Niemelän mielestä se on viimeinen puuttuva lenkki jo rakennetussa joessa ja täydentäisi voimalaitosketjun yhtenäiseksi.

– Siirryttäessä uusiutuvaan ja päästöttömään energiaan tarvitaan joustavaa sähköntuotantoa. Vesivoima on paras tapa jouston tuottamiseen. Tätä taustaa vasten toivon, että lähitulevaisuudessa saataisiin investointipäätös Sierilän hankkeesta, Ojala-Niemelä sanoo tiedotteessaan.

Hän perustelee kantaansa työllisyysvaikutuksilla, kiinteistöverotuotoilla ja sillä, että rakentamiseen ei tarvita yhteiskunnan taloudellista tukea.

Ojala-Niemelän mukaan vesivoimaa tarvitaan jatkossakin säätövoimana ja se on tärkein kotimainen, uusiutuva ja päästötön sähköntuotannon muoto.

Ojala-Niemelästä jokiyhtiön hallintoneuvoston puheenjohtaja

Johanna Ojala-Niemelä nimettiin tiistaina Kemijoki Oy:n hallintoneuvoston puheenjohtajaksi ylimääräisessä yhtiökokouksessa.

Uutena jäsenenä hallintoneuvostoon valittiin muun muassa perussuomalaisten torniolainen kansanedustaja Kaisa Juuso.

Nykyisinä jäseninä jatkavat Lapista keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä Ivalosta ja SDP:n Lapin piirin puheenjohtaja Hilkka Halonen Kemistä.

Kemijoki Oy on valtion enemmistöomistama energiayhtiö. Yhtiö omistaa 20 vesivoimalaitosta, joista 16 sijaitsee Kemijoen vesistöalueella.

Kemijoki Oy:n yhtiöjärjestyksen mukaan hallintoneuvoston keskeisin tehtävä on valvoa hallituksen ja toimitusjohtajan hoitamaa yhtiön hallintoa sekä antaa hallitukselle ohjeita laajakantoisissa tai periaatteellisesti tärkeissä asioissa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)
Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).
Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).

Suosittelemme sinulle