Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Jose Mourinho hyppää Tottenhamin ruoriin – korvaaja Mauricio Pochettinolle löytyi nopeasti: "Luotamme, että hän tuo uskoa pukuhuoneeseen"

Tottenham Hotspur yrittää kääntää karmean alkukauden kurssinsa entisen ManU-valmentajan alaisuudessa.

Jose Mourinho
Jose Mourinho on Tottenhamin uusi päävalmentaja. Kuva: Rex Features / AOP
Emma Hyyppä
Avaa Yle-sovelluksessa

Englannin Valioliigassa pelaava Tottenham Hotspur on nimennyt Jose Mourinhon uudeksi managerikseen. Portugalilaisvalmentajan sopimus jatkuu kauden 2022–2023 loppuun saakka.

56-vuotias konkarivalmentaja Mourinho sai potkut Manchester Unitedissa viime joulukuussa, eikä sittemmin ole toiminut managerina.

Mourinho korvaa tehtävästään tiistaina irtisanotun argentiinalaismanageri Mauricio Pochettinon, joka luotsasi joukkuetta vuodesta 2014.

Viime kesänä Mestarien liigassa sensaatiomaisesti toiseksi sijoittunut Tottenham on pelannut alkukauden surkeasti Pochettinon johdolla. Vain kolme ottelua voittanut lontoolaisseura on vajonnut Valioliigassa sijalle 14. Viime kaudella se oli Valioliigassa neljäs.

– Josella on paljon kokemusta, hän osaa inspiroida joukkueita ja on loistava taktikko. Luotamme siihen, että hän tuo energiaa ja uskoa joukkueen pukuhuoneeseen, Tottenhamin puheenjohtaja Daniel Levy kommentoi valintaa.

Jose Mourinho on yksi 2000-luvun menestyneimmistä jalkapallovalmentajista. Hän on voittanut muun muassa Mestarien liigan Interin ja Porton managerina. Lisäksi hänellä on tilillään Portugalin (Porto), Italian (Inter), Englannin (Chelsea) ja Espanjan (Real Madrid) pääsarjojen mestaruudet päävalmentajana.

– Liityn innoissani seuraan, jolla on hieno historia ja intohimoiset kannattajat. Sekä edustusjoukkueen että akatemian laatu innostaa minua. Minusta on kiehtovaa päästä työskentelemään näiden pelaajien kanssa, Mourinho sanoi.

Lue myös:

Valioliigakauden surkeasti aloittanut Tottenham erotti päävalmentajansa Mauricio Pochettinon

Chelsea jatkaa voittoputkeaan, vaikka kentällä on liigahistorian nuorin avausmiehistö – Tottenham valuu valumistaan sarjataulukossa

Suosittelemme sinulle