Hyppää sisältöön

Rallimestari Ogier huolestui Citroenin tempusta lähtönsä jälkeen – kohutiedote yllätti: "Epäkunnioittavaa"

Sébastien Ogierin mukaan viestintä ei ole ollut Citroenin vahvinta aluetta.

Sebastien Ogier 2019
Sébastien Ogierin mukaan Citroen ei kehittynyt tarpeeksi. Kuva: AOP / Vesa Pöppönen
Roope Visuri

Rallin kuusinkertainen maailmanmestari Sébastien Ogier on kommentoinut lähtöään ranskalaistalli Citroenilta Autosportin haastattelussa. (siirryt toiseen palveluun)

Citroen tiedotti keskiviikkona lähtevänsä MM-sarjasta, koska Ogier päätti lähteä Citroenilta vuosi ennen sopimuksensa päättymistä. Lisäksi Citroen perusteli tiedottessaan lähtöä MM-sarjasta sillä, että he eivät voineet saada talliin kärkiluokan kuljettajia. Tiedotteen sanakäänteet herättivät suurta kuohuntaa rallipiireissä.

Ogier myönsi itsekin yllättyneensä tiedotteen muotoilusta.

– Ehkä viestintä ei ole ollut Citroenin vahvinta aluetta, Ogier sanoi Autosportille. (siirryt toiseen palveluun)

Ogier oli myös huolestunut, millaisen viestin rallin MM-sarjan historian menestynein automerkki lähetti tiedotteellaan muille kisaajille MM-sarjassa.

– Mielestäni on epäkunnioittavaa kollegoitani kohtaan, kun sanotaan, että muita kuskeja ei ole tarjolla, Ogier sanoo.

Ogierilla olisi ollut sopimus Citroenin kanssa ensi vuodeksi. Hän on jo aiemmin ilmoittanut, että aikoo lopettaa MM-ralliuransa ensi kauden jälkeen. Ogierin mukaan hän lähti Citroenilta, koska auto ei kehittynyt tarpeeksi paljoa. Perustelu oli hyvin odotettu.

– Jo tänä vuonna olimme samaa mieltä, että kehitystä ei tapahtunut tarpeeksi. Suorituskyvyssä hävisimme kilpailijoillemme. Enkä vain minä sano tätä. Kuka tahansa, joka ajoi tätä autoa, voisi tuntea samalla tavalla, kolmanneksi päättyneellä kaudella MM-sarjassa jäänyt Ogier muotoili.

Suomalaiskuski Esapekka Lappi toimi tällä kaudella Ogierin kilpakumppanina.

– Alkupuolella tuskailin auton kanssa, ja kun vauhti ei riittänyt, tuli yliyrittämistä ja sitä kautta virheitä. Autoa saatiin kehitettyä ja muokattua paremmaksi, ja toinen puolikas oli ihan kohtalainen suoritus, Lappi kuvaili kauttaan aiemmin keskiviikkona Yle Urheilun haastattelussa.

Lappi nappasi päättyneellä kaudella kolme kakkossijaa. Ainoksi jääneelle Citroen-kaudelle tuli enteilevä lopetus, kun auton moottori hajosi Kataloniassa ja ralli jäi kesken.

– Kausi loppui kuten alkoikin. Montessa räjähti moottori ja niin kävi myös Espanjassa. Lopulta koko hommakin räjähti näköjään.

Autosport ja moni muukin media on uutisoinut, että Ogier siirtyisi ensi kaudeksi Tommi Mäkisen johtamaan Toyota-tiimiin. Tallitovereina olisivat Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä. Autosportin mukaan Toyotan kokoonpano julkaistaan maanantaina.

Ogier ei halunnut keskiviikkona kommentoida Autosportille tulevaisuuttaan rallin MM-sarjassa.

Lue lisää:

“Aika ikävästi sanottu” – asiantuntija kummastelee rallin MM-sarjan menestystallin toimintaa, Esapekka Lappi vaikeassa tilanteessa

Työttömäksi jäänyt Esapekka Lappi järkyttyi, tallin lopettamispäätös yllätti: "En tietenkään odottanut tällaista"

Nyt se on varmaa! Citroen jättää rallin MM-sarjan – Sebastien Ogier Toyotalle, Esapekka Lappi M-Sportille?

Suosittelemme sinulle