Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Antamisen ilo korostuu jouluna - keräyksiin osallistuminen monelle osa joulunodotuksen perinteitä

Joulupuu-keräys alkaa tänään useilla paikkakunnilla ympäri Keski-Suomen.

Legoja sisältävä joululahja.
Kuva: Markku Pitkänen / Yle
Elli Tervo
Avaa Yle-sovelluksessa

Joulupuu-keräys ilahduttaa tänä vuonna taas monia lapsia Keski-Suomen kunnissa. Keräyksessä kerätyt lahjat jaetaan sosiaalihuollon piirissä oleville perheille ja lapsille suoraan ilman välikäsiä.

Yksi keräyksen tavoitteista on nostaa keskusteluun lasten ja nuorten eriarvoinen asema. Keräys on myös odotettu joulunajan juttu.

– Hyvissä ajoin syksyllä aletaan jo kysellä, että onhan keräys tulossa tänäkin vuonna, Jyväskylän nuorkauppakamarin Joulupuu-projektin tiimiläinen Tiina Savikangas kertoo.

– Monille perheille ja työporukoille tullut jo perinteeksi keräykseen osallistuminen. Selkeästi on jo perinteinen joulunodotuksen merkki myös tämä keräys, Savikangas sanoo.

Eniten lahjoja keräyksessä tulee leikki-ikäisille lapsille. Jyväskylässä erityisenä kohderyhmänä ovat itsenäistymisen kynnyksellä olevat nuoret, jotka tarvitsevat omaan kotiin esimerkiksi pyyhkeitä tai lakanoita.

Keski-Suomessa Joulupuu-keräys järjestetään tänä vuonna Jyväskylässä, Muuramessa, Keuruussa, Laukaassa, Konnevedellä, Äänekoskella, Viitasaarella, Saarijärvellä, Pihtiputaalla, Kyyjärvellä ja Karstulassa. Joulupuun järjestäjinä toimivat pääasiassa nuorkauppakamarit eri paikkakunnilla. Viime vuonna Jyväskylässä kerättiin yli 2600 lahjaa vähävaraisille lapsille keräyksen kautta.

Viime vuonna lahjoja kerättiin valtakunnallisesti 78 000 kappaletta 80 eri paikkakunnalla.

Suosittelemme