Hyppää sisältöön

Kiitospäivän viettoon matkaavia uhkaa USA:ssa "pommisykloni", lumi ja kova tuuli vaikeuttavat kymmenien miljoonien matkaa – video

Myrskysäästä kärsitään halki laajan maan ulottuvalla alueella.

Yhdysvallat suuntaa vuoden tärkeimmän juhlapyhän viettoon, osassa maata kiitospäivä alkaa lumimyrskyn kourissa
Yhdysvallat suuntaa vuoden tärkeimmän juhlapyhän viettoon, osassa maata kiitospäivä alkaa lumimyrskyn kourissa
Jussi Nurminen

Kiitospäivään, joka on huomenna torstaina, valmistaudutaan monin paikoin Yhdysvaltoja poikkeuksellisen myrskyisessä säässä.

Lähes rannikolta rannikolle ulottuvien myrskyjen vuoksi on annettu useita säävaroituksia, jotka vaikuttavat kymmenien miljoonien matkustajien matkasuunnitelmiin.

Myrskyinen sää on aiheuttanut ongelmia niin Coloradossa, Wyomingissa, Nebraskassa, Wisconsinissa, Kansasissa, Minnesotassa, Etelä-Dakotassa, Kaliforniassa kuin Oregonissakin.

– Tämä ei ole mikään tavallinen myrsky, varoitti Yhdysvaltain kansallinen sääpalvelu Twitterissä Kalifornian ja Oregonin säästä.

Erityisen vaikean ongelman muodostaa lumisateen ja kovan tuulen yhdistelmä, jota muun muassa Fox News (siirryt toiseen palveluun) ja CNN (siirryt toiseen palveluun) nimittävät pommisykloniksi.

Lue säätermin historiasta tästä: "Pommisyklonin" 1980-luvulla keksinyt meteorologi vieroksuu nyt hittitermiään

Esimerkiksi Nebraskassa on paikoin satanut yli 40 senttimetriä lunta ja Minnesotaan on ennustettu satavan 30 senttimetriä lunta.

Jopa yli 50 miljoonan yhdysvaltalaisen arvioidaan matkustavan kiitospäivän viettoon. Sadat lennot ovat olleet myöhässä ja satoja lentoja on peruttu. Matkalaisia on varoitettu tieliikenteen ja lentokenttien ruuhkautumisesta.

Suosittelemme sinulle