Hyppää sisältöön

Salvos aikoo rakentaa kymmeniä hirsiasuntoja Pyhännälle ja lähtee laajemminkin pientalomarkkinoille

Tunnettu mökkirakentaja on kasvanut viime vuosina vauhdikkaasti ja aloittaa ensi vuonna myös omakotitalojen tuotannon.

Kuva: Yle

Pyhäntäläinen hirsirakentaja Salvos tähtää myös pientalomarkkinoille. Vapaa-ajan rakennuksiin keskittynyt ja vahvasti viime vuosina kasvanut Salvos aikoo aloittaa ensi vuonna omakotituotannon.

Salvos suunnittelee rakentavansa Pyhännälle hirsisen rivitalon ja luhtitaloja, joihin tulisi noin 40 asuntoa. Niiden markkinointi alkaa tammikuussa ja rakennustyöt on tarkoitus aloittaa ensi vuonna.

Noin 1600 asukkaan Pyhäntä on asukaslukuun suhteutettuna Suomen teollistunein kunta, ja Salvoksen toimitusjohtaja Joni Koskelon mukaan muillakin yrityksillä on tarvetta saada asuntoja työntekijöilleen.

– Pyhännällä on voimakas asuntopula, eikä tarjolla ole riittävän korkeatasoisia asuntoja työntekijöille. Nyt saamme työntekijöitä muuttamaan Pyhännälle parin kilometrin päähän työpaikoista.

Salvoksen tehdasalueelle on valmistumassa keväällä uudet tuotanto- ja varastotilat. Yli viiden miljoonan euron investointi mahdollistaa tuotannon laajentamisen. Yhtiö työllistää lähes 100 työntekijää.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme sinulle