Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Yhdistetyssä jälleen Riiberin juhlat – suomalaisten hyvä hiihtokunto laiha lohtu

Leevi Mutru oli parhaana suomalaisena 20:s, mutta jäi kisaa hallinneesta Jarl Magnus Riiberistä lähes kolme minuuttia.

Riiber
Jarl Magnus Riiber on osoittanut Rukalla todella vakuuttavaa hyppy- ja hiihtokuntoa. Kuva: Heikki Saukkomaa
Emma Hyyppä
Avaa Yle-sovelluksessa

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Norjan Jarl Magnus Riiber otti viikonlopun toisen voittonsa yhdistetyn maailmancupissa Kuusamon Rukalla. Hallitseva maailmancup-voittaja lähti 10 kilometrin hiihto-osuudelle 11 sekunnin etumatkalla ja venytti eron lopulta lähes 49 sekuntiin.

Hopeasijasta nähtiin hurja loppukirikamppailu, kun matkaan seitsemänneltä sijalta lähtenyt Saksan Vinzenz Geiger ja kolmantena startannut Jens Lurås Oftebro jättivät ratkaisun viime metreille. Geiger oli vahvempi vain 0,1 sekunnin erolla norjalaiseen.

Toisena ladulle päässyt Björnstad jäi neljän sekunnin päähän mitalista. Norjalaisten edustukseen täydensi Jörgen Graabak viidennellä sijallaan.

Maailmancupin osakilpailun voitto oli Riiberin 15:s. Viime vuonna hän voitti peräti 12 osakilpailua. Rukalla ylivoiman resepti oli tuttu: hyppy lensi HS142-mäestä 142,5 metriä ja myös hiihtovauhti oli erinomaista.

Vaisusti Rukan suurmäestä alas tulleilla suomalaisilla oli liikaa kirittävää 10 kilometrin hiihto-osuudelle. Sijalta 28 startannut Leevi Mutru oli kahdeksanneksi nopein hiihtäjä ja paranteli sijoitustaan 20:nneksi. Myös Ilkka Herola paransi sijoitustaan kahdeksalla 23:nneksi ollen 12:nneksi paras hiihtäjä.

Leevi Mutru
Leevi Mutru oli lauantaina paras suomalainen 20:nnellä sijallaan. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Mutru jäi onnistuneesta hiihdostaan huolimatta hieman vajaan kolme minuuttia Riiberistä. Hän hyppäsi HS142-mäestä 115,5 metriä.

– Pikkuonnistuminen mäessä antaa lisäluottamusta jatkoon. Ladulla oli samantyyppistä tekemistä, tunne oli aika vahva ja pystyin menemään rivakkaa kyytiä, Mutru sanoi Yle Urheilulle.

"Harjoitusmielessä" hiihtänyt Eero Hirvonen oli kilpailussa 30:s jääden kolme ja puoli minuuttia voittajasta. Hirvonen oli hiihto-osuudella koko porukan nopein. Hän otti Riiberiä kiinni noin 50 sekuntia.

Lue myös:

"En tiedä, mikä h***etti mättää" – rajusti avautunut Suomen yhdistetyn tähti jättää maailmancupin kesken

“Ei tässä ole mitään järkeä” – tulistunut Suomen päävalmentaja latasi rajua tekstiä Rukan maailmancup-avauksesta

Suosittelemme