Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Norjalle komea kolmoisvoitto Therese Johaugin johdolla – Krista Pärmäkoski väsähti kuudenneksi

Krista Pärmäkoski joutui taipumaan kolmelle norjalaiselle ja kahdelle yhdysvaltalaiselle.

Norjalle hurja kolmoisvoitto! Krista Pärmäkoski kuudes
Emma Hyyppä
Avaa Yle-sovelluksessa

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Krista Pärmäkoski ei onnistunut nappaamaan mitalisijaa Rukan maailmancupin osakilpailun viimeisessä naisten startissa. Kolmantena startannut suomalainen valahti kuudenneksi, kun Norja otti kolmoisvoiton supertähtensä Therese Johaugin johdolla. Edelle kiilasi myös kaksi yhdysvaltalaishiihtäjää.

18 sekunnin turvin ykkösenä 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailuun lähtenyt Johaugesitti Rukan maastoissa jälleen järisyttävää ylivoimaa. Hän jätti takaa-ajajat taakseen reilusti yli minuutilla.

Kolmantena kisaan lähtenyt Krista Pärmäkoski hiihti alkumatkan vahvasti, mutta ei saanut kiriapua muista takaa-ajajista. Norjalaiskaksikko Astrid Uhrenholdt JacobsenHeidi Weng teki tehokkaasti yhteistyötä ja ajoi Pärmäkosken ja toisena lähteneen Yhdysvaltain Sadie Maubet Bjornsenin kiinni 5 kilometrin väliaikapisteen jälkeen.

Hopeataistelussa Weng päihitti Jacobsenin kahdella sekuntilla, minuutin ja 11 sekuntia Johaugille jääneenä. Maubet Bjornsen jaksoi neljänneksi ja hänen maannaisensa, sijalta 12 lähtenyt Jessica Diggins kiri Pärmäkosken ohi viidenneksi.

Pärmäkoski oli lopulta kisan kuudes (+1.41). Kerttu Niskanen oli toiseksi parhaana suomalaisena 12:s. Johanna Matintalo ja Laura Mononen ylittivät maaliviivan samassa ajassa, reilut neljä minuuttia voittajalle jääneenä. He jakoivat sijan 34.

Lue myös:

Rukalla norjalaisjuhlaa, Mikaela Shiffrinin pujotteluvoitto päätti valtavan urheiluviikonlopun – lue raportit ja katso tulokset

Rukan maailmancupissa liian vaarallista hypätä suurmäestä, yhdistetyn mäkikisa peruttiin: "Ei ole koskaan hyvä perua mitään"

Suosittelemme