Hyppää sisältöön

Miljoonasade esiintyy yhdessä kaupunginorkesterin kanssa

Joensuun kaupunginorkesterin kevätohjelma on värikäs.

Joensuun kaupunginorkesterin harjoitukset Carelia-salissa. Konsertteihin on nyt annettu maskisuositus. Kuva: Heikki Haapalainen / Yle
Tarja Laitinen

Joensuun kaupunginorkesterin kevätohjelmisto tuo esiin nuoria taiteilijoita, kansainvälisiä vierailijoita ja suomalaisten säveltäjien teoksia.

Erityinen kohokohta suurelle yleisölle on, kun maaliskuusssa orkesterin kanssa esiintyy legendaarinen Miljoonasade.

Maaliskuussa lavalla on myös erityinen solistikolmikko, kun Joensuussa esiintyvät viulisti Linda Lampenius, Apocalypticasta tuttu sellisti Perttu Kivilaakso ja pianisti Laura Mikkola. Musiikkina kuullan Beethovenin kolmoiskonsertto.

Kevään avauksessa tammikuun lopussa esitetään kansainvälisesti menestyneen säveltäjän Kalevi Ahon bassoklarinettikonsertto, jonka solistina on nykymusiikkiin erikoistunut Mikko Raasakka.

Helmikuussa kaupunginorkesterin ylikapellimestari Eero Lehtimäki on valinnut konserttiin rakkauden, intohimon ja ilon teeman. Konsertti on osa Rakkaudesta-otsikon alla olevaa Joensuun Musiikkitalvea.

Kevään aikana Joensuussa kuullaan myös pianisti Iiro Rantalaa, joka tarttuu tunnettuun George Gershwinin teokseen Rhapsody in Blue.

Joensuun kaupunginorkesterin kevään ohjelmistoa esitellään maanantaina yleisötilaisuudessa kello 17 Carelicumin auditoriossa.

Suosittelemme sinulle