Hyppää sisältöön

Seksirikoksesta tuomitulla Jeffrey Epsteinilla yhteys myös Norjan kuninkaallisiin – Lehti: Kruununprinsessa Mette-Marit pahoittelee tapaamisia

Myös kruununprinssi Haakon tapasi Epsteinin. Aiemmin prinssi Andrew'n ja Epsteinin yhteydenpidosta nousi kohu.

Kruununprinsessa Mette-Marit pahoittelee, ettei tarkastanut Epsteinin taustoja ennen tapaamisia. Kuva: Tom Hansen / AOP

Norjan kruununprinsessa Mette-Marit on pahoitellut yhteydenpitoaan seksirikoksesta tuomitun yhdysvaltalaisen Jeffrey Epsteinin kanssa. Norjalaisen Dagens Næringsliv -lehden mukaan (siirryt toiseen palveluun) kaksikko tapasi toisiaan sekä Epsteinin asunnolla Yhdysvalloissa että Oslossa vielä vuosia sen jälkeen, kun yhdysvaltalaismiljonääri oli jo tuomittu alaikäiseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta.

Tapaamiset ajoittuvat vuosiin 2011–2013. Epstein sai vuonna 2008 tuomion ostettuaan seksiä alaikäiseltä tytöltä.

Dagens Næringslivin mukaan Mette-Marit ja Epstein tutustuivat yhteisten tuttavien kautta. Norjan hovi painottaa, että tapaamisissa oli aina paikalla muitakin ihmisiä.

Kruununprinsessa pahoittelee nyt sitä, ettei selvittänyt Epsteinin taustoja ennen tämän tapaamista.

– En olisi ikinä ollut tekemisissä Jeffrey Epsteinin kanssa, jos olisin tiennyt hänen rikollisen toimintansa vakavuudesta. Minun olisi pitänyt tarkistaa Epsteinin taustat, ja kadun etten tehnyt sitä, Mette-Marit sanoo Dagens Næringslivissa.

Hovin mukaan myös Mette-Maritin puoliso, kruununprinssi Haakon tapasi kerran Epsteinin. Kohtaaminen tapahtui kadulla Saint-Barthélemyn saarella vuonna 2012, uutisoi Norjan yleisradioyhtiö NRK (siirryt toiseen palveluun).

Mette-Maritin ja Epsteinin tuttavuudesta on Norjassa uutisoinut myös muun muassa iltapäivälehti VG (siirryt toiseen palveluun).

Epsteinin ja kuninkaallisten suhteet herättäneet huomiota

Mette-Marit ja Haakon eivät ole ensimmäiset Epsteiniin yhdistetyt eurooppalaisen kuninkaallisen perheen jäsenet.

Aiemmin Britannian prinssi Andrew on ajautunut keskelle skandaalia Epsteinin vuoksi. Myös Andrew tapaili Epsteinia vielä tämän saaman tuomion jälkeen. Andrew'ta kohtaan on myös esitetty julkisuudessa syytöksiä alaikäisen tytön hyväksikäytöstä. Prinssi on kiistänyt väitteet.

Aiemmin Andrew'n entinen vaimo herttuatar Sarah on pahoitellut sitä, että otti talousvaikeuksissaan vastaan rahallista apua Epsteinilta.

Uusista alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista epäilty Epstein teki elokuussa itsemurhan sellissään New Yorkissa.

Lisää aiheesta:

Britannian prinssi Andrew vetäytyy tehtävistään toistaiseksi

Skandaaliprinssi Andrew vajoaa yhä syvemmälle suohon – brittimedia kysyy, kuinka satojen tuhansien tuloilla on rahoitettu miljoonamenot

Kahta Jeffrey Epsteinia vahtinutta vanginvartijaa vastaan nostettiin syytteet

Prinssi Andrew katuu ystävyyttään seksuaalirikoksista tuomitun Epsteinin kanssa: "Sopimatonta kuninkaallisen perheen jäsenelle"

Suosittelemme sinulle