Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Sanna Marin: Rinne voisi ryhtyä hallitustunnustelijaksi

SDP:n varapuheenjohtaja Marin pitäisi hyvänä, ettei hallitustunnustelija olisi kumpikaan pääministeriehdokkaista

Puoluejohtajat keskustelevat Rinteen eron vaikutuksista.
Hanna Juuti
Avaa Yle-sovelluksessa

Hallitustunnustelijan valinnan tekee SDP:n puoluehallitus. Hallitustunnustelija käy kaikkien eduskuntapuolueiden kanssa hallitusneuvottelut, jonka jälkeen SDP nimeää joukostaan pääministeriehdokkaan.

Pääministerin tehtävästä ovat tähän mennessä olleet kiinnostuneet ainakin liikenne- ja viestintäministerinä toimiva Sanna Marin sekä demarien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.

A-studion lähetyksessä Marin väläytti, että hallitustunnustelija voisi hyvinkin olla juuri pääministerin paikalta eronnut Antti Rinne.

– Hän on puolueen puheenjohtaja edelleen. Olemme tämän kysymyksen käyneet myös keskustan kanssa tarkasti läpi.

Tällöin poikettaisiin tavasta, että hallitustunnustelijasta tulisi automaattisesti myös pääministeri.

Hallitusohjelma betonoitu

Sekä Marin että keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni painottivat, ettei puolueilla ole halua ryhtyä avaamaan hallitusohjelmaa eikä muuttamaan hallituskokoonpanoa.

– Keskustalla ei ole mitään tarvetta muuttaa yhden ainutta pilkkua hallitusohjelmasta, napautti Kulmuni.

Kokonaan uusia hallitusneuvotteluja on väläytellyt oppositiojohtaja Petteri Orpo (kok.), joka muistutti asiasta myös A-studiossa. Hallituspuolueet näyttivät kuitenkin sulkeneen tämän tien kokonaan.

– Joudun tuottamaan Petterille pettymyksen, hallituspohja ei ole vaihtumassa. Eli sellaista toivoa ei ole ilmassa, että kokoomus itsensä löytäisi kohta hallituksesta, linjasi Marin.

Suosittelemme