Hyppää sisältöön

Jenna Laukkanen tyylitteli illan välieriin sekauinnissa kolmanneksi nopeimmalla ajalla – sekaviestijoukkue myös komeasti EM-finaaliin

Jenna Laukkanen ui illalla 50 metrin perhosuinnin ja 100 metrin sekauinnin EM-välierissä. Suomi eteni komeasti finaaliin mixed 4 x 50 metrin sekauintiviestissä.

Jenna Laukkanen oli iskussa torstaina aamupäivällä. Kuva: Niko Mannonen/Yle

Jenna Laukkanen ui torstaina illalla semifinaaleissa kahdesti lyhyen radan EM-uinneissa Glasgow’ssa. Aamupäivällä urakoinut suomalainen oli 100 metrin sekauinnissa alkuerien kolmanneksi nopein ajalla 59,56. Alkuerien nopein oli Venäjän Maria Kameneva ajalla 58,98.

Laukkanen ylsi välieriin myös 50 metrin perhosuinnissa. Laukkanen meni jatkoon alkuerästään ajalla 26,04 ja oli koko porukan 11:nneksi nopein.

– Nyt tuntui eilistä paremmalta. Vähän vielä pientä terävyyttä kaipaa, mutta tuntuu hyvältä, Laukkanen summasi perhosuinnin jälkeen. Laukkanen oli keskiviikkona kuudes 50 metrin rintauinnissa.

50 metrin perhosuinnin välierät uidaan Suomen aikaa 19.00 ja sadan metrin sekauinnin välierät reilun tunnin myöhemmin.

100 metrin sekauinnissa olleet Vilma Ruotsalainen ja Veera Kivirinta eivät päässeet jatkoon.

Jenna Laukkanen on mukana myös Suomen mixed 4 x 50 metrin sekauintiviestijoukkueessa, joka selvitti hienosti tiensä illan finaaliin. Laukkanen, Ida Hulkko, Riku Pöytäkivi, Ari-Pekka Liukkonen oli alkuerien seitsemänneksi nopein ajalla 1,39,87. Finaali uidaan 21.07.

– Yllättävän hyvin jaksoin kyllä. Jäi kuitenkin vähän kaivelemaan oma osuuteni, aamun urakoitsija Laukkanen kertoi.

– Hyvä veto joukkueelta. Itsellä oli vielä vähän kumiveneellä soutelua, heitti Liukkonen.

Mattsson ei onnistunut

Matti Mattssonin tie tyssäsi 200 metrin rintauinnissa alkueriin. Mattsson oli 12:s ajalla 2.06,46, eikä paikkaa näin finaalissa auennut. Mattsson on elementissään pidemmällä radalla ja harmitteli kisan jälkeen huonoja käännöksiä, joita lyhyellä radalla tehdään enemmän.

– Tämä lyhyt rata on tämmöinen. Kunto on kohdillaan kuitenkin, sanoi Mattsson, joka jäi finaalipaikasta pari sekuntia.

Mattssonin takana Tapio Junninen oli 15:s ja ensimmäisissä aikuisten arvokisoissa uiva Olli Kokko 25:s. Kokko ui hienosti ennätyksensä 2.09,67.

Teemu Vuorela kellotti 100 metrin selkäuinnissa ajan 55,39, joka on miehen uusi ennätys.

Suomalaisista torstaina alkuerät korkkasi Anton Herrala 200 metrin vapaauinnissa. Herralan aloitus oli sähäkkä, mutta tamperelainen tippui lopussa erässään sijalle yhdeksän ajalla 1.50,10. Hän oli alkuerien 51:s.

Illan lähetys välieristä ja finaaleista alkaa kello 19.10.

Päivitetty juttuun Suomen viestijoukkueen tulos kello 13.36.

Lue myös:

Hulkko oli varovaisen tyytyväinen, Laukkanen soimasi itseään rajusti: "Ruokaa naamaan, nukkumaan ja unohdan tämän päivän"

Suosittelemme sinulle