Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Kaikki maanantain lakonuhat toteutuvat – mukana jopa 100 000 työntekijää

Työnantajat laskevat kolmen päivän lakkojen maksavan jopa satoja miljoonia euroja.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n edustajat ja Palvelualojen työnantajat Palta ry:n edustajat jatkoivat postikiistan sovittelua valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johdolla Helsingissä 17. marraskuuta.
Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala joutui toteamaan, että kaikki maanantaille kaavaillut lakonuhat toteutuvat. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva
STT,
Jussi Salokorpi
Avaa Yle-sovelluksessa

Kaikki maanantaiksi julistetut lakonuhat toteutuvat, valtakunnansovittelijan toimisto kertoo. Lakot koskevat Teollisuusliiton, Ammattiliitto Pron ja Ylempien toimihenkilöiden alaisia työntekijöitä.

Kolmipäiväiset lakot alkavat 9. joulukuuta, ja mukana on jopa noin 100 000 työntekijää.

Teknologiateollisuus ry laskee, että kolme päivää kestävän lakon ajalta tuotantomenetykset voivat nousta jopa satoihin miljooniin euroihin.

Teollisuusliitto ja työnantajaliitot ovat käyneet kuluneen viikon aikana valtakunnansovittelijan johdolla sovitteluja uusista työehtosopimuksista. Sovitteluja on käyty teknologiasektorin aloilla, kemianteollisuudessa sekä mekaanisessa metsäteollisuudessa.

Valtakunnansovittelija kertoi aiemmin tänään, että Metsäteollisuuden ja Teollisuusliiton välisissä työehtoneuvotteluissa ei ole edellytyksiä sovintoehdotukselle.

Maanantaina valtakunnansovittelija antoi sovintoehdotuksen Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden välisissä neuvotteluissa, mutta Teollisuusliitto ei sitä hyväksynyt. Teknologiateollisuudelle ehdotus olisi kelvannut.

Lue lisää:

Työntekijät hylkäsivät valtakunnansovittelijan sovintoehdotuksen teknologiateollisuuden palkkakiistaan, työnantajalle se oli kelvannut

Suosittelemme sinulle