Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Katso hauska tilanne! Järkyttynyt Therese Johaug luuli, että Krista Pärmäkosken jalka murtui – sitten nauratti oikein kunnolla

Therese Johaug reagoi todella vahvasti hämmästellen Krista Pärmäkosken kommenttiin Lillehammerin yhdistelmäkisan maalissa. Norjalaistähti sai kuitenkin lopulta totuuden selville.

Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Maastohiihdon maailmancupissa Lillehammerissa nähtiin naisten kisan jälkeen mielenkiintoinen tilanne, kun Krista Pärmäkoski, Therese Johaug ja Jessica Diggins keskustelivat maalialueella.

Tv-kameroista pystyi tulkitsemaan, että toiseksi jäänyt Diggins hämmästeli kovaan ääneen kisan voittaneen Johaugin ylivoimaa. Keskustelu neljänneksi sijoittuneen Pärmäkosken ja Johaugin välillä jäi epäselväksi. Sen sai selville, että Johaug reagoi järkyyttyneesti ja voimakkaasti. Kameroihin kuului kova “Mitä?”-kysymys.

Pärmäkoski on avannut keskustelua Johaugin kanssa ruotsalaislehti Expressenille.

– Seitsemän minuuttia ennen lähtöä mono hajosi. Olin todella hermostunut ja pohdin, miten ratkaisemme asian. Mutta pystyimme teippaamaan sen kuntoon, Pärmäkoski sanoi.

Johaug oli luullut ensiksi, että Pärmäkosken jalka oli murtunut.

– Siksi hän reagoi niin vahvasti. Mutta sanoin vain sen jälkeen, että mono hajosi, Pärmäkoski selvitti.

Pärmäkoski aloitti kisan tahmeasti, mutta voitti loppukirissä taiston neljännestä sijasta Norjan Astrid Jacobsenia ja Ruotsin Charlotte Kallaa vastaan.

– Minulla oli hyvää painetta vapaalla hiihtotavalla. Tällä kertaa perinteisellä oli rankempaa. Olisin ehkä tarvinnut suksiin enemmän pitoa, Pärmäkoski sanoi ja totesi, että päivä oli kaikesta säädöstä huolimatta hyvä.

Pärmäkoski oli jo aiemmin Yle Urheilulle kertonut muista kommelluksista ruuhkaisella reitillä.

– Väki kasaantui laskuissa. Luulin, että suksi menee poikki. Tällä radalla hiihtäminen on nyppäämistä, vaikka onkin kova rata, Pärmäkoski mietti.

Lue lisää:

“Tämä oli huono kilpailu” – Iivo Niskanen tarjosi yksinkertaisen syyn hyytymiselleen, norjalaismestari pääsi myös yllättämään

Suomalaiskatsojat ovat jo kyllästyneitä Therese Johaugin ylivoimaan, kilpakumppani luovutti myös kesken kaiken – asiantuntija Jauhojärvi tyrmää kuitenkin kuuman kysymyksen

Krista Pärmäkoski vahvalla kirillä neljäs – Therese Johaug jälleen pysäyttämätön kotiyleisönsä edessä

“Keskittynyt liikaa naisiin, viiniin ja laulamiseen" – Suomessa hämmentäneelle Ruotsin hiihtotähdelle raju piikki norjalaiskilpailijalta

Suosittelemme