Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Kerttu Niskasen upea veto johtoon lämmitti Sami Jauhojärveä – Anne Kyllönen selvitti Suomen sulamista kärkipaikalta: "Kroppa toimii aika erikoisella tavalla"

Kerttu Niskanen esitti sunnuntaina maailmancup-viestissä suomalaisista piristävimpiä otteita.

Katso kooste naisten viestistä!
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen naiset olivat neljänsiä naisten viestissä Lillehammerissa maastohiihdon maailmancupissa. Suomen ankkuri Krista Pärmäkosken ei tarvinnut tehdä loppukiriä, kun Norjan kakkosjoukkueen ankkuri Tiril Udnes Weng kaatui juuri ennen loppusuoraa.

Ylivoimaisesta voittajasta Norjasta Suomi jäi 1 minuutin ja 32,5 sekuntia. Palkintokoroke jäi 12,8 sekunnin päähän, kun Ruotsi ehti edelle kolmanneksi.

Vielä toisen osuuden jälkeen näytti hyvältä. Kerttu Niskanen repäisi ennen vaihtoa Anne Kyllöselle kisassa seitsemän sekunnin johtoon Norjaan. Alun perin taktiikkapalaverissa oltiin Niskasen mukaan sovittu, että hän roikkuu peesissä. Lumisateen takia silloin olisi helpompi hiihtää.

Niskanen päätti kuitenkin siirtyä kärkeen.

– Keli oli haastava, eikä minulle paras. Jouduin vetämään lyhyttä liukua. Ajattelin, että menen keulaan. Sain enempi hiihtää omaan makuun. Jokainen metri oli kotiin päin. Mutta tuntui siltä, että en saanut annettua kaikkea laduille, Niskanen kuvaili Yle Urheilulle.

Kerttu Niskanen on Krista Pärmäkosken takana esittänyt positiivisimpia merkkejä kunnostaan. Lauantaina yhdistelmäkisassa Niskanen oli jo kymmenes. Urheilija itse totesi, että oli tyytyväinen sekä yhdistelmäkisaan että viestiin. Olihan viestissä hänellä vastassa Norjan Astrid Jacobsenin ja Venäjän Natalia Neprjajevan kaltaisia kovia viestihiihtäjiä.

– Mutta haluan vielä paremmin hiihtää, Niskanen sanoi.

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi muistutti, että Niskasen hiihto oli paljon parempaa kuin urheilijan itse sanoma “ihan ok.”

– Kerttu hiihti ihan vahvan hiihdon. Kommentti kertoo vain siitä, että syksyltä on vielä harjoituskuormaa. Tästä pikku hiljaa löysäilee, niin eiköhän Kerttu ala saada itsestään kaiken irti, Jauhojärvi toteaa.

Niskasen jälkeen viestivuoroon tuli Anne Kyllönen. Siinä vaiheessa Suomi putosi kärjestä. Norjan Therese Johaug repi eroa kaikkiin ja ohitti nopeasti Kyllösen.

Lopulta Suomi tuli vaihtoon neljäntenä sekä 1 minuutti ja 20,4 sekuntia perässä Norjaa. Krista Pärmäkoski ei enää ehtinyt kirimään ankkuriosuudella 22,8 sekuntia edellä lähtenyttä Yhdysvaltoja. Lopulta Jessica Diggins nosti myös Yhdysvallat Ruotsin ohi toiseksi.

Viime viikolla Rukalla flunssaa vastaan taistellut Kyllönen kertoi, että sairasteluiden jälkeen kroppa ei toiminut kunnolla.

Kroppa toimii aika erikoisella tavalla. Siinä mielessä en ole missään mielessä tyytyväinen omaan suoritukseeni, Kyllönen sanoi.

– Varmasti aloitin tämän hetkiseen kuntoon liian kovaa. Ilman muuta osasyy löytyy siitä.

Suomen ankkuri Pärmäkoski valitteli myös kisan jälkeen tahmeaa päivää.

– Tänään olisi kaivannut nopeampaa keliä. Olisi pitänyt hiihtää kaikki osuudet perinteisellä, että olisi voitu pärjätä, Pärmäkoski kertoi ja sanoi myös, että lauantain 15 kilometrin yhdistelmämatka painoi vielä jaloissa.

– Yritin kyllä ajaa kiinni.

Lue lisää:

Näin eteni hurja talviurheilusunnuntai, Norja ja Venäjä juhlivat – katso tulokset ja raportit

Suomen naiset jäivät kauas Norjan vauhdista – Kerttu Niskasen hankkima kärkipaikka kesti vain tovin

Katso hauska tilanne! Järkyttynyt Therese Johaug luuli, että Krista Pärmäkosken jalka murtui – sitten nauratti oikein kunnolla

Suomalaiskatsojat ovat jo kyllästyneitä Therese Johaugin ylivoimaan, kilpakumppani luovutti myös kesken kaiken – asiantuntija Jauhojärvi tyrmää kuitenkin kuuman kysymyksen

Selkäleikkauksesta toipunut Reijo Jylhän suojatti ei tarvinnut enää Krista Pärmäkosken apua – Anne Kyllönen haluaa nyt menestyä kaikessa: "Paljon sinnikkyyttä on tarvittu"

Suosittelemme sinulle