Hyppää sisältöön

Suomi antaa sittenkin EU-puheenjohtajakauden päätteeksi lahjan – Kaikille EU-kansalaisille avoin tekoälykurssi

Työ- ja elinkeinoministeriö kertoo, että 1,7 miljoonan euron hankinta tehdään sen budjetista.

Elements of AI-kurssin etusivu.
Lahja on Helsingin yliopiston kurssi Elements of AI. Kyseinen kurssi on Suomessa jo maksuton ja siitä on tullut yliopiston kaikkien aikojen suosituin avoin kurssi. Kuva: elementsofai.com
STT

Suomi tarjoaa EU-puheenjohtajakauden loppumetreillä tekoälykurssin EU-kansalaisille. Tavoitteena on, että jopa prosentti eli viisi miljoonaa kansalaisista tekisi kurssin ensi- ja sitä seuraavana vuonna. Helsingin yliopiston ja teknologiayritys Reaktorin toteuttama kurssi on tarkoitus kääntää kaikille virallisille EU-kielille.

Puheenjohtajakauden viime hetken lahja julkistettiin tiistaina Brysselissä. Työ- ja elinkeinoministeriö kertoo, että hankinta tehdään sen budjetista ja hankinnan arvo on noin 1,7 miljoonaa euroa. Suomi ei puheenjohtajamaana antanut fyysisiä lahjoja kuten kravatteja tai huiveja.

Valtiosihteeri Pilvi Torstin mukaan tekoälykurssissa kyse on perinnöstä, joka halutaan jättää. Se vastaa osaltaan myös vaikeaan kysymykseen siitä, miten ihmisten taitoja kehitetään, jotta he osaavat tehdä tulevaisuuden töitä.

Suomessa maksuton Elements of AI on Helsingin yliopiston kaikkien aikojen suosituin kurssi. Alun perin tavoitteena oli saada yksi prosentti suomalaisista, eli noin 55 000 ihmistä, opiskelemaan tekoälyn perusteet, ja tavoite täyttyi muutamassa kuukaudessa.

Suosittelemme sinulle