Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Omat koirat purivat Salzburgia, Liverpool marssi voitolla jatkoon – historian nuorimmalle Mestarien liigan maalivahdille karmea debyytti

Liverpool ja Napoli etenevät jatkopeleihin Mestarien liigan E-lohkosta.

Naby Keita
Naby Keita iski Liverpoolin 1–0-osuman. Kuva: Getty images
Hinni Hirvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Liverpool ja Napoli varmistivat voitoilla paikkansa E-lohkosta Mestarien liigan jatkopeleissä. Liverpool kaatoi omassa ottelussaan Salzburgin 2–0 ja Napoli Genkin 4–0.

Liverpoolin tie olisi voinut tyssätä jo lohkovaiheeseen, sillä voitolla Salzburg olisi jättänyt hallitsevan mestarin ilman jatkopaikkaa.

Ottelun värikkäältä avausjaksolta ei tapahtumia puuttunut. Kotijoukkue Saltburg aloitti väkevästi heti alkuminuuteista lähtien ja ensimmäisen vaarallisen hyökkäyksensä se sai jo alle minuutti avauspotkusta. Itävaltalaisjoukkueelle tarjoutui tukku maalipaikkoja heti avausjaksolla ja myös kahdeksan maalia Mestarien liigassa iskenyt Erling Håland pääsi koettamaan onneaan.

Myös Liverpoolilla oli paikkansa: egyptiläishyökkääjä Mohamed Salahille tarjoutui avausjaksolla lukuisia maalipaikkoja. Myöskään Sadio Manen kuudentoista kaarelta lähtenyt komea kuti ottelun kahdeksannalle minuutilla ei kiertänyt maalia kaukaa.

Entiset Salzburg-pelaajat asialla

Toinen jakso noudatteli avausjaksolta tuttua kaavaa. Salah pääsi kokeilemaan peräti kahdesti, mutta Cican Stankovićin maali pysyi puhtaana. Myös Håland karkasi 50. minuutilla puolittaiseen läpiajoon, mutta veto meni vähän yli maalin.

Avausmaalia saatiin kuitenkin odotella aina 57. minuutille. Sadio Mane ohitti heittämällä Salzburg-puolustuksen ja keskitti Naby Keitalle, joka puski pelin 0–1:een. Molemmat ovat pelanneet myös itävaltalaisseurassa.

Toista maalia ei ehditty kauaa odotella, sillä Salah onnistui viimein 58. minuutilla. Stankovic lähti vastaan aivan boksin reunalle, ja Salah ohitti itävaltalaisvahdin oikealta. Hetken Stankovic yritti pinkoa Salahin rinnalla, mutta egyptiläishyökkääjä laukoi Liverpoolin 2–0-johtoon aivan boksin reunalta.

Enempää osumia ei ottelussa nähty ja voitolla hallitseva mestari varmisti lohkovoittajana paikkansa Mestarien liigan jatkopeleissä.

Milikille hattutemppu

Jere Urosen edustama Genk kärsi jälleen tappion, kun Napoli marssi 4–0-voitolla jatkopeleihin. Napoli johti ottelua jo avausjakson jälkeen 3–0.

Belgialaisseuran maalilla kaikkien aikoijen nuorimpana Mestarien liigassa torjuneena maalivahtina debytoinut Maarten Vandevoordt ei saanut parasta mahdollista alkua taipaleelleen. Vasta 17-vuotias belgialaisvahti joutui antautumaan jo ottelun kolmannella peliminuutilla. Maali alkoi belgialaisvahdin karmeasta virheestä. Genkin toppari antoi pallon Vandevoortille, joka epäonnistui jatkossaan täydellisesti. Hän yritti harhauttaa kahta Napoli-hyökkääjää, mutta Arkadiusz Milik pääsi palloon ja iski lukemat 1–0:aan.

Sama mies oli asialla myös reilut parikymmentä minuuttia myöhemmin. Giovanni Di Lorenzo tarjoili keskeltä juosseelle Milikille, joka iski pallon toisen kerran Vandevoortin taakse. Hattutemppunsa puolalaishyökkääjä viimeisteli rangaistuspotkusta 38. minuutilla.

Napolin 4–0-lukemat viimeisteli pilkulta Dries Mertens.

Uronen ei ollut belgialaisseuran kokoonpanossa. Hän loukkaantui lokakuun lopulla Antwerpia vastaan pelatussa ottelussa eikä ollut myöskään Huuhkajien mukana marraskuun maaotteluissa.

Lohkojumbo Genk onnistui raapimaan kuudesta pelaamastaan Mestarien liigan ottelusta yhden pisteen.

Lue myös:

Tuntematon norjalainen on tällä hetkellä Mestareiden liigan herra ja hidalgo – Euroopan suurimmat seurat kilpailevat 19-vuotiaan Erling Hålandin palveluksista

Ensimmäinen Mestarien liiga -ottelu ja heti hattutemppu – valmentaja ihailee 19-vuotiaan norjalaisen työmoraalia: "Hänestä tulee vain parempi"

Suosittelemme