Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Brittilehdet: Johnson välttelee haastatteluja viimeiseen saakka – väisti aamutelevision toimittajaa maitokylmiöön

Britannianssa on käynnissä vaalikampanjan viimeinen päivä.

Britannian pääministeri Boris Johnson kotiinkuljettaa maitoa Debbie  Monaghanille Guiseleyssä, Leedsissä 11. joulukuuta
Britannian pääministeri Boris Johnson tuo maitotilauksen Debbie Monaghanille Guiseleyssä, Leedsissä 11. joulukuuta Kuva: Ben Stansall / AFP / Lehtiku
Yrjö Kokkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Britannian pääministerin Boris Johnsonin vaalitaktiikka nostattaa otsikoita häneen kriittisesti suhtautuvassa lehdistössä. Johnson on johdonmukaisesti vältellyt suurten mediayhtiöiden haastatteluja.

Tänään keskiviikkona on viimeinen kampanjapäivä ennen huomisia vaaleja. Johnson on kiertänyt Pohjois-Englantia. Varhain aamulla hän vieraili Modern Milkman -meijerissä Yorkshiressä.

Meijerillä ITV-televisioyhtiön toimittajat yrittivät saada häneltä yllätyshaastattelun Good Morning Britain -aamuohjelmaan. Tapauksesta kertoo myös brexitiä vastustava Independent-lehti.

Vaikka yleensä poliitikot ovat vaalikampanjansa aikana iloisia mediahuomiosta, ITV:n toimittajan Jonathan Swainin saama vastaanotto oli tyrmäävä.

Good Morning Britain on twitter-tilillään julkaissut videon tilanteesta, jossa pääministeriä yritetään saada suostumaan haastatteluun.

Swain kysyi pääministeriltä, voisiko tämä tulla ohjelman haastatteluun muutamaksi minuutiksi. Kun pääministerin avustaja huomasi TV-ryhmän hänen ilmeensä muuttui äärimmäisen tuskastuneeksi ja hänen kuultiin puuskahtavan: "Ei voi v***u olla totta!"

Swain jatkoi pääministerin maanittelua sanoen, että livelähetys on jo käynnissä ja että hänellä on korvanappi valmiina, jotta pääministeri kuulisi aamu-tv:n varsinaisten juontajien Piers Morganin ja Susanna Reidin kysymykset.

Johnson vastasi toimittajalle tulevansa "sekunnin päästä", minkä jälkeen hänet vietiin nopeasti sisään meijerin sisätiloihin, ilmeisesti maitokylmiöön.

Toimittaja Swain kertoi samaan aikaan, että Johnsonin avustajat työnsivät ja tönivät häntä poispäin.

– Meillä on ollut tähän asti melkoisen jäätävä vastaanotto.

Hetkeä myöhemmin Johnson ilmestyi kylmiöstä mukanaan maitolaatikko. Hän ei kuitenkaan tullut ITV:n haastatteluun, vaan toiseen haastattelutapaamiseen, joka oli ennalta sovittu.

Konservatiivipuolue painotti myöhemmin lausunnossaan, ettei pääministeri missään tapauksessa pakoillut yllätyshaastattelua.

Johnson jatkoi meijeristä vaalikiertuettaan ja yllätti paikallisen perheen toimimalla maitomiehen sijaisena ja viemällä perheelle heidän tilaamansa maitotilauksen.

Myöhemmin hän paistoi piirakkaa Red Olive -yhtiössä Derbyssä.

Boris Johnson valmistaa piirakkaa Red Olive Kitchenissä Derbyssä 11. joulukuuta.
Boris Johnson valmistaa piirakkaa Red Olive Kitchenissä Derbyssä 11. joulukuuta.

Vaalitilanne näyttää päivää ennen vaaleja Johnsonin kannalta hyvältä. Yougov-tilastoyhtiön uusimman mittauksen mukaan konservatiivit saisivat parlamenttiin enemmistön, 339 paikkaa. Työväenpuolue saisi 231 ja liberaalidemokraatit 15 paikkaa. Konservatiivien etumatka on kuitenkin kaventunut edellisiin mittauksiin verrattuna. Mittauksesta kertoo esimerkiksi The Guardian -lehti.

Suosittelemme