Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Krista Pärmäkosken puhti ei riittänyt finaaliin Davosin sprintissä, suomalaismiehet jäivät alkueriin – Kläbo ja Svahn loistivat

Krista Pärmäkoski eteni ainoana suomalaisnaisena 12 parhaan joukkoon. Katri Lylynperä ja suomalaismiehet karsiutuivat.

Krista Pärmäkoski hiihtää.
Kuva: Tomi Hänninen
Emma Hyyppä
Avaa Yle-sovelluksessa

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Krista Pärmäkosken finaalipaikkamaailmancup-sprintissä Sveitsin Davosissa jäi haaveeksi, mutta hän pääsi ainoana suomalaisena välierävaiheeseen.

Pärmäkoski hiihti alkuerässään kolmanneksi ajalla 2.38,0 Yhdysvaltain Sophie Caldwellin ja Ruotsin Moa Lundgrenin takana. Toisessa erässä hiihtänyt Pärmäkoski meni aikavertailun kärkeen, mutta joutui jännittämään jatkopaikan ratkeamista vielä viimeiseen erään asti.

Myöhemmissä erissä ei pidetty yhtä hyvää vauhtia, joten Pärmäkoski varmisti paikan 12 parhaan joukossa.

Suomalainen kilpaili toisessa välierässä, jossa Ruotsi otti kolmoisvoiton Linn Svahnin johdolla. 3,62 sekuntia kärjen takana maaliin saapunut Pärmäkoski oli erässään viides eikä päässyt finaaliin, loppusijoitus oli kymmenes. Erässä viimeiseksi jäi Slovenian Anamarija Lampic, joka kaatui loppusuoralla.

– Ei enää yksinkertaisesti ollut enää jalkaa lähteä toiselle kierrokselle vetämään kovempaa kuin muut. Kuitenkin siinä oli kovia tyttöjä. En minä hirveän pettynyt ole, vaan tämä oli hyvä päivä kaikin puolin, Pärmäkoski sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Viidennessä alkuerässä hiihtänyt Katri Lylynperä oli erässään neljäs ajalla 2.46,32 eikä päässyt 12 parhaan joukkoon.

Hyvässä vedossa jo välierässä ollut Linn Svahn otti voiton naisten finaalissa ajalla 2.38,54. Yhdysvaltain Sophie Caldwell oli toinen ja Norjan Maiken Caspersen Falla kolmas.

Hakola lähimpänä välieräpaikkaa

Miesten sprintin erävaiheessa kilpaili kolme suomalaista, Verneri Suhonen, Ristomatti Hakola ja Lauri Vuorinen, jotka kaikki karsiutuivat välieristä.

Lauri Vuorinen pääsi suomalaismiehistä ensimmäisenä ladulle ensimmäisessä alkuerässä. Vuorinen oli eränsä neljäs ajalla 2.24,0. Eroa Norjan sprinttitykki Johannes Hösflot Kläboon kertyi 2,1 sekuntia.

Ristomatti Hakola hiihti kolmannessa erässä pitkään viidennellä sijalla ja nousi loppukirillä kolmanneksi ajalla 2.23,0. Aikavertailuun vaadittiin 2.22,7. Erän voitti Ranskan Richard Jouve 1,31 sekuntia Hakolaa nopeampana.

Neljännessä erässä hiihtänyt Verneri Suhonen oli erässään neljäs ja jäi vaille välieräpaikkaa. Erävoittaja Gleb Retivykh oli 1,8 sekuntia Suhosta vikkelämpi.

Miesten finaalissa nähtiin jännittävä kirikamppailu Norjan Johannes Hösflot Kläbon ja Ranskan Lucas Chanavatin välillä. Kläbo oli lopulta vahvempi 0,05 sekunnin erolla. Kilpailun kolmanneksi lykki Norjan Håvard Solås Taugböl 1,36 sekuntia voittajalle jääneenä.

Myös Rukalla sprintin voittaneelle Kläbolle maailmancup-sprintin voitto oli jo viides peräkkäinen.

Lue myös:

Mahtava penkkiurheilijan talviurheilupäivä! Suomalaiset Klingenthalin joukkuemäessä – katso suorana tai seuraa tulospalvelusta

Pelko pois, Suomen kuuluisin isovarvas on kunnossa! “Kyllä se pelästytti hetkeksi”

Siiri Rantasen mitalikahveille viitsi jäädä vain oma aviomies – Väheksyjiä riitti, mutta 95 vuotta täyttävä ”Äitee” raivasi ladun seuraaville sukupolville

Eveliina Piippo avaa yllättävän ratkaisunsa syitä – kaipaa elämäänsä muutakin kuin urheilua: "Minulle on ihan sama, vaikka voittaisin olympiakultaa, jos elämässäni on pelkkä hiihto"

Suosittelemme