Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Johaugista liki minuutin jäänyt Pärmäkoski sortui kardinaalimokaan – “Näköjään tähän ikään en ole vielä oppinut”

Krista Pärmäkoski ei pystynyt vastaamaan Therese Johaugin vauhtiin Davosissa.

Krista Pärmäkoski
Krista Pärmäkoski sijoittui viidenneksi Davosin kympillä. Kuva: AOP / imago sportfotodienst
Petra Manner,
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Krista Pärmäkoski on kahtena edellisenä vuonna sijoittunut kolmanneksi Davosin maailmancupin 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa. Tänä vuonna palkintosijat jäivät parinkymmenen sekunnin päähän, ja hän oli lopputuloksissa viides.

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärven mukaan Pärmäkosken vauhdista puuttui terävyyttä sekä helppoutta, jota häneltä löytyi Rukan maailmancupin perinteisen kisasta.

– Tällä kaudella hänellä ei ole vielä ollut vapaalla sellaista tanssahtelua, Jauhojärvi kommentoi.

Pärmäkoski myönsi, että hän sortui kisassa virheeseen, joka on tuttu etenkin korkealla kisattaessa.

– Tänään oli turhan kova alku. Menin ensimmäisen kilometrin aivan liian kovaa ja sen jälkeen oli taistelua. Näköjään tähän ikään en ole vielä oppinut hiihtämään täällä, torstaina 29-vuotissyntymäpäiviään viettänyt Pärmäkoski harmitteli Yle Urheilulle.

Pärmäkosken mukaan hänellä oli liian hyvä tunne jaloissaan, joten hän lähti liikkeelle sen mukaan. Tämä kuitenkin kostautui.

– Ajattelin aloittaa tasaisen osuuden vähän reippaammin ja sitten passailla, mutta sitten se happo iskikin. Viimeisellä kierroksella pystyin vähän taistelemaan, mutta olen joskus pystynyt tulemaan kovempaakin ylhäältä alas, hän pohti.

– Kärjessä tosin hiihdettiin tänään kovaa, itselläni ei ollut sinne paukkuja.

Kisan voittaja Therese Johaug oli jälleen aivan ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut Heidi Weng jäi hänestä 30,6 sekuntia ja kolmanneksi tullut Jessica Diggins 36,4 sekuntia. Pärmäkoski hävisi Johaugille 53,6 sekuntia.

Seuraavaksi Pärmäkoski siirtyy Davosista vajaan sadan kilometrin päähän Pontresinaan, jossa hän valmistautuu vuodenvaihteen Tour de Skihin. Hänen tavoitteenaan on keskittyä ennen kaikkea palautumiseen ja hyvään perusharjoitteluun.

– Nämä kisaviikonloput ovat sellaisia, että elimistö käy kierroksilla ja nukkuu vähän huonosti. Nyt tarvitsen selkeästi sitä, että saan rauhoittua ja tehdä perushyvää harjoittelua.

Lue myös:

Therese Johaug jälleen helppoon voittoon – Kerttu Niskaselta loistava esitys aivan Krista Pärmäkosken kannoilla

Huippuhiihtäjien huoltorekkaa ajaa kuski, joka pitää tarvittaessa vorotkin loitolla – rekan nupista löytyy Sami Jauhojärvelle tärkeä muistoesine

Suosittelemme