Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Lentopallonaisille tiukka lohko Kultaiseen liigaan, miesten tähtäimessä nopea nousu

Suomen miehet putosivat viime kesänä lentopallon Kultaisesta liigasta, mutta hakevat nyt nopeaa paluuta.

Tapio Kangasniemi
Tapio Kangasniemi antaa suojateilleen ohjeista. Kuva: CEV
Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen naiset kohtaavat ensi kesänä Kroatian, Tshekin ja Slovakian lentopallon Euroopan Kultaisessa liigassa. Suomen miesten vastustajat Hopeisessa liigassa ovat Azerbaidzhan ja Kroatia.

Suomen naisten lohkon joukkueista Tshekki voitti Kultaisen liigan viime vuonna ja Kroatia otti hopeamitalit.

Naisten Kultaisessa liigassa on mukana 12 maata, mutta miesten Hopeisessa liigassa vain kuusi. Molemmat liigat alkavat 23.–24. toukokuuta ja alkulohkojen viimeinen kierros on 13.–14. kesäkuuta.

– Tällainen lohko sopii meille tosi hyvin. Joukkueet ovat Euroopan rankingissa sijoilla 10–19, joten on hieno tilanne päästä taas mittaamaan miten meidän pelaajat ja joukkue pärjäävät tuossa tasossa, naisten päävalmentaja Tapio Kangasniemi sanoo.

Kroatia on rankingissa korkeimmalla, 10. sijalla. Tshekki on sijalla 13, Slovakia sijalla 16 ja Suomi sijalla 19.

– Sanomattakin on selvää, että lohko on kova ja vaikeaa tulee olemaan, mutta se kuuluu huippu-urheiluun. Näkisin Kultaisen liigan enemmän hyvänä mahdollisuutena kehittyä ja loistavana valmistautumisena syksyn EM-karsintaan, Kangasniemi toteaa.

Miehet tähtäävät nopeaa nousuun

Suomen miehet putosivat viime kesänä Kultaisesta liigasta, mutta hakevat nyt nopeaa paluuta. Euroopan rankingissa vastustajat ovat selvästi Suomea jäljessä. Suomen ranking on 12, Azerbaidzhanin 29 ja Kroatian 32.

– Teemme kaikkemme voittaaksemme Hopeisen liigan ja palataksemme takaisin Kultaiseen liigaan, jonne Suomi mielestäni kuuluu, Suomen miesten valmentaja Joel Banks sanoo.

Joel Banks
Suomen päävalmentaja Joel Banks Kuva: Tomi Hänninen

– Kroatia on hyvätasoinen joukkue ja sillä on tasokkaita pelaajia. Azerbaidzhania en kovin hyvin tunne, joten siinä on vähän työtä tehtäväksi.

– Hopeinen liiga on tärkeässä osassa maajoukkueen ohjelmaa, koska se on meille vuoden ainoa arvoturnaus. Me lähdemme siihen täydellä panoksella ja intensiteetillä saavuttaaksemme hyvän lopputuloksen.

– On sääli, että mukana on vain kuusi joukkuetta, mutta se tarkoittaa, että jokaisessa koti- ja vierasottelussa tiedämme mitä pitää tehdä ja saavuttaa.

Miesten Hopeisen liigan lohkovoittajat ratkaisevat liigan mestaruuden koti- ja vierasotteluilla kesäkuun lopussa.

Naisten Euroopan Kultainen liiga

Lohko A: Bulgaria, Unkari, Valko-Venäjä, Ranska
Lohko B: Suomi, Kroatia, Slovakia, Tshekki
Lohko C: Azerbaidzhan, Ukraina, Espanja, Romania

Miesten Euroopan Hopeinen liiga

Lohko A: Suomi, Azerbaidzhan, Kroatia
Lohko B: Kreikka, Latvia, Luxemburg

Lue myös:

Wadan päätös voi olla suuri katastrofi Venäjän lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuolle – "Hän pääsi himoittuun pestiin ja nyt tuntuu, että moni asia romahtaa"

Kaisa Alanko pelaa huippusyksyä Ranskassa – joukkueen alku lentopallon Mestarien liigassa on ollut upea: "En tunne, että olisi paineita"

Entinen postinjakaja nousi poikkeuksellisen nopeasti suomalaisen lentopalloilun tähdeksi – lehtiotsikot saavat Iina Andrikopouloun yhä hämmentymään

Suosittelemme sinulle