Hyppää sisältöön

Raksilan uuden markettialueen suunnittelu on jo pitkällä –kaavamuutosluonnos on nyt nähtävillä

Kaava on valmisteltu pitkälti liike-elämän lähtökohdista. Asuinrakentamista on suunniteltu jopa 20 000 kerrosneliömetriä.

Raksilan uudet marketit sijoittuvat havainnekuvassa Kajaanintien varteen.
Raksilan uudet marketit sijoittuvat havainnekuvassa Kajaanintien varteen. Kuva: Oulun kaupunki / Linja Arkkitehdit Oy
Hanna Holopainen

Raksilan nykyisen markettialueen uudistaminen etenee, sillä asemakaavan muutosluonnos asetetaan nyt nähtäville.

Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunta hyväksyi myös osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan tulleet vastineet tiistain 17.12. kokouksessaan. Raksilan markettialueelle on suunniteltu paitsi kauppakeskusalueen kehittämistä myös asunto- ja liiketiloja.

Kaavaa on valmisteltu pitkälti kaupan lähtökohdista. Asuinrakentamista kaavaan on merkitty 20 000 kerrosneliömetriä, kertoo Oulun kaupungin asemakaavapäällikkö Kari Nykänen.

Asukaspysäköinti rakennetaan pihakannen alle. Markettialueelle pysäköintitilaa tulee 1 200 autolle. Liikenne ohjataan kahden ajorampin kautta.

Näiltä osin suunnitelmat tarkentuvat Raksilan alueen liikenteen yleisuunnitelman valmistumisen myötä, Nykänen lisää.

Asemakaavamuutosta suunnitellaan Raksilan arvokkaan puutaloalueen sekä Oulun hautausmaan kupeeseen. Asemakaavan muutosluonnoksessa mainitaankin erikseen näiden alueiden kulttuurihistorialliset arvot.

Kaavamuutosluonnokseen voi jättää mielipiteitä ja lausuntoja. Seuraavaksi tehdään kaavamuutosehdotus. Markettialueen uudistamisesta päättää lopulta kaupunginvaltuusto.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi. (siirryt toiseen palveluun)

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme sinulle