Hyppää sisältöön

Superlupaus Anton Lundell väläyttää, että nuorten MM-kisoihin osallistuminen on sittenkin mahdollista – kuntoutuminen sujunut odotettua nopeammin

Anton Lundell pitää edelleen oven auki tapaninpäivänä käynnistyville MM-kisoille.

Anton Lundell
Anton Lundell oli mukana Nuorten Leijonien kokoonpanossa marraskuussa kotiturnauksessa. Kuva: Tomi Hänninen
Simo Leinonen,
Kirsi Teiskonlahti,
Joel Holma

Anton Lundell luistelee tällä hetkellä aikaa vastaan. Alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-kisat pyörähtävät käyntiin Tšekissä 26. joulukuuta, ja Suomen joukkueen tähtipelaaja Lundell haluaa olla mukana.

HIFK:n keskushyökkääjänä pelaava Lundell loukkaantui marraskuun loppupuolella, jolloin toipumisennuste oli noin kuusi viikkoa. Lundellin osallistumista kisoihin pidettiin erittäin epätodennäköisenä, mutta nyt mies itse kertoo, että pelaaminen saattaakin olla mahdollista.

– En tiedä, lähdenkö kisoihin vai en. Nyt menen päivä kerrallaan. Jos asiat muuttuvat, niin pitää katsoa uudestaan. Vielä on vaikea sanoa mitään, Lundell avaa tilannettaan Yle Urheilulle.

Viime vuonna Lundell oli mukana alle 20-vuotiaiden kultajoukkueessa, ja 18-vuotias superlupaus varataan kesällä todennäköisesti todella pienellä numerolla NHL:n varaustilaisuudessa.

Kuntoutus sujunut hyvin

Lundellilla on kova hinku Tšekin MM-jäälle, mutta loppukädessä päätös ei ole hyökkääjällä. Lundell kertoo, että turnaukseen osallistumisesta on keskusteltu IFK:n lääkärin kanssa.

– Tästä päättää moni tekijä, eikä osallistumiseni turnaukseen ole minun päätettävissä. Viime kädessä pitää katsoa, että käsi on kunnossa.

Käsivamman jälkeen Lundell on harjoitellut etenkin jalkavoimaa. Jäälläkin on käyty, mutta ei vielä joukkueen kanssa.

– Olen ollut jo jäällä yksin. Olen hyvässä kunnossa ja kuntoutus on edennyt hyvin. Olen pystynyt treenaamaan kovaa. Se on positiivista, Lundell alleviivaa.

"Kukaan muu ei asiasta päätä kuin lääkärit"

Nuorten Leijonien GM Kimmo Oikarinen kertoo Yle Urheilulle puhelimitse, että on hyvin tietoinen Lundellin tilanteesta.

– Seuraamme totta kai Antonin terveystilannetta. Kukaan muu ei asiasta päätä kuin lääkärit, Oikarinen sanoo.

Oikarisen mukaan mitään tarkkaa päivää sille ei ole, milloin Lundellin tilanne selviää.

– HIFK:n lääkäri hoitaa Antonia, ja me luotamme hänen arvioonsa ja tietoihinsa. Saamme häneltä kenties alkuviikosta jotain tietoa, kun hän juttelee Antonin kanssa. Tilanne on positiivinen siinä mielessä, että toipuminen on sujunut hyvin.

Joukkuetta ei ole vielä lyöty lukkoon

Pelaaja saa turnauksen osallistumiselle sinetin, kun kisapassi leimataan. Lundellin kannalta aikaa vastaan taisteleminen riippuu juuri siitä, kuinka paljon Nuorten Leijonien kisapasseja leimataan turnauksen alussa.

Ensimmäinen takaraja koittaa Oikarisen mukaan joulupäivänä kello 18. Kaikkiaan passeja saa 20+3 per joukkue.

– 15+2 on pelaajamäärä, jolla voi turnaukseen lähteä. Jokainen joukkue päättää sen sisäisesti, kuinka paljon ennen ensimmäistä ottelua leimataan kisapasseja. Keskimäärin joukkueet leimaavat passeja 18+2. Jotkut leimaavat kaikki ja jotkut vähemmän.

Oikarinen ei vielä osaa sanoa, miten nopealla tahdilla Leijona-pelaajia leimataan joukkueeseen.

– Tässä kohtaa on vaikea sanoa, miten lähdemme leimaamaan kisapasseja. Rakennamme edelleen joukkuetta. Katsotaan vielä harjoituspelit. Meillä on Suomessa varamiehiä hälytysvalmiudessa koko ajan useampia.

Yle näyttää 26. joulukuuta alkavan MM-turnauksen kanavillaan. Kisoihin voi virittäytyä jo 23.12. kello 18.30, kun Suomi kohtaa Kanadan harjoitusotteussa.

Lue myös:

Nuorten Leijonien MM-leiriryhmä julki – rajusti Liigassa taklattu Patrik Puistola mukana!

Nuoret Leijonat taipui Tshekille kotiturnauksessa

Oikaisu 19.12.2019 kello 16.28: Kimmo Oikarinen on Nuorten leijonien joukkueen GM, ei joukkueenjohtaja, kuten jutussa aiemmin väitettiin.

Suosittelemme sinulle