Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Urpo Sivulalle 5000:s liigapiste

Akaa-Volleyn Urpo Sivula juhlisti joulunviettoa tekemällä lentopallossa liigauransa 5000:nnen pisteen.

Urpo Sivula
Kuva: Antti Eintola / Yle
STT–Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Urpo Sivulan juhlapiste syntyi Vantaa Ducksia vastaan neljännen erän lopulla.

Sivula on kuudes pelaaja, joka pystyi rikkomaan 5000 pisteen rajan vuosituhannen alussa alkaneen pistetilastoinnin aikana.

Aiemmat ovat ennätysmies Normunds Veinbergs (7150), Marko Aho, Salvis Cielavs, Ismo Moilanen ja Tuomas Tihinen.

Sivula debytoi liigassa lokakuussa 2006, mutta on pelannut vain seitsemän kokonaista liigakautta ennen käynnissä olevaa. Liigapelejä Sivulalla on nyt 309.

Akaa Volley päätti lentopallovuotensa 12, perättäiseen voittoon, kun se kaatoi Ducksin 3–1.

Vantaan Ducksin hakkuri Bojan Strugar tehtaili 27 pistettä, mutta Akaa-Volley oli tasaisempi. Joukkue jatkaa pääsarjassa toisena Hurrikaani-Loimaan jälkeen voitettuaan 17 ottelua ja kärsittyään vasta kaksi tappiota.

Otteluohjelma on erikoinen, sillä Akaa-Volleylla on jäljellä vielä yhdeksän ottelua niitä kolmea joukkuetta vastaan, jotka etukäteen laskettiin liigan mitalisuosikeiksi. VaLePaa se ei ole kohdannut, Hurrikaanin se on kohdannut kerran ja Savo Volleyn kahdesti. Näistä kolmesta ottelusta sillä on vierasvoitto Savosta.

– Onhan ohjelma vähän tyhmä, mutta siten pelataan kuin on määrätty, sanoi Akaa-Volleyn keskipelaaja Panu Pitkänen.

Pitkänen on toisella Akaa-Volleyn kaudellaan pelannut hyvin ja muodostaa yhdessä Mart Naaberin ja Aleksi Kaatrasalon kanssa keskipelaajakolmikon, joka kestää vertailun mihin tahansa joukkueeseen.

– Pääsääntöisesti kukin pelaa kaksi ottelua ja huilaa yhden, peliaika jaetaan tasaisesti. Systeemi sopii kaikille. Tänään oli pikkujoulutunnelma pelissä, kun illalla on saunailta. Pelasimme pelin alta pois, Pitkänen sanoi.

Ducksin päävalmentaja Juho Rajala oli samaa mieltä ohjelman omituisuudesta.

– Olemme pelanneet 20 ottelua, ja niistä 12 näitä neljää parasta vastaan. Keväällä pelataan 16 ottelua, ja enää neljä huippujoukkueita vastaan. Akaan lisäksi olemme hävinneet neljä kertaa VaLePalle, Rajala sanoi.

Savo Volley selvisi vuoden 2019 viimeisestä liigapelistään helpolla, sillä Perungan Pojat kaatui Kuopiossa 3–0. Eetu Häyrinen teki 18 ja Miro Määttänen 12 pistettä.

Raision Loimu otti maukkaan kotivoiton, sillä kolmen edellisen kauden mestari VaLePa kaatui 3–2. Yleispelaaja Väinö Rahko pelasi elämänsä ottelun tehden 21 pistettä, hyökkäysten onnistumisprosentti oli 63.

Sarjataulukko

Suosittelemme sinulle