Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Kadonnut mies löytyi surmattuna junaradan läheltä: Tekijä tuomittiin syyntakeettomana murhasta

Murha sai suurta huomiota, koska se paljastui alkuvuonna vasta kuukausia teon jälkeen.

Surmatun löytöpaikka Parkanossa
Kadonnut löytyi surmattuna läheltä Parkanon junarataa. Kuva: Antti Eintola / Yle
Anu Leena Koskinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Vuonna 1986 syntynyt mies on tuomittu 21-vuotiaan miehen murhasta syyntakeettomana. Hänet jätetään rangaistukseen tuomitsematta mielentilalausunnon perusteella. Tuomittu jää hoidettavaksi Niuvanniemen sairaalaan.

Mies tuomittiin murhan lisäksi syyntakeettomana myös varkaudesta, moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, pahoinpitelystä ja hautarauhan rikkomisesta.

Murha sai suurta huomiota, koska se paljastui alkuvuonna vasta kuukausia teon jälkeen. Ruumis löytyi helmikuussa Parkanosta läheltä junarataa. Neljä epäiltyä otettiin kiinni.

Uhri, Ylöjärvellä asunut 21-vuotias mies ilmoitettiin kadonneeksi 8. tammikuuta. Poliisin mukaan viimeinen luotettava havainto miehestä oli joulun välipäivinä käyty puhelinkeskustelu.

Poliisi löysi helmikuun lopulla ruumiin jäänteet risukasasta. Löytöpaikka oli yhden epäillyn omistamalla maa-alueella Parkanossa lähellä junarataa.

Tutkinnassa selvisi, että henkirikos oli tapahtunut jo 28. joulukuuta 2018. Vuonna 1986 syntynyt mies tunnusti kuulusteluissa teon, mutta kiisti murhasyytteen. Syytetyt ja uhri olivat toisilleen entuudestaan tuttuja.

Pirkanmaan käräjäoikeus antoi kesällä välituomion Parkanon surmasta. Silloin murhasta syytetty mies määrättiin mielentilatutkimukseen. Yhden epäillyn syytteet hylättiin ja muut kaksi saivat ehdollista tai lyhyen vankeustuomion.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue lisää:

Surma paljastui kaksi kuukautta teon jälkeen: Parkanon murhasta vaaditaan elinkautista

Suosittelemme sinulle