Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

TV-juontaja Roope Salmista vastaan on nostettu syyte pakottamisesta seksuaaliseen tekoon

Rikoksen väitetään tapahtuneen elokuussa 2015.

Roope Salminen
Salminen kiistää syyllistyneensä rikokseen. Kuva: Kimmo Brandt / AOP
STT,
Anna Näveri
Avaa Yle-sovelluksessa

Televisiokasvo Roope Salminen, 30, kertoi tänään julkisesti Instagram-päivityksessä, että häntä vastaan on nostettu syyte rikosnimikkeellä pakottaminen seksuaaliseen tekoon.

Helsingin käräjäoikeudesta vahvistetaan Ylelle, että Salmista vastaan on tehty haastehakemus. Syyte nostettiin perjantaina 20. joulukuuta.

Rikoksen väitetään tapahtuneen vuoden 2015 elokuussa. Myös Salminen sanoo näin julkisessa päivityksessään. Salminen kirjoittaa olevansa "ehdottomasti syytön" ja toivoo, että asia etenee oikeudessa nopeasti, jotta myös päätös saadaan pian.

Käräjäoikeudesta kerrotaan, että käsittelyaika ei ole vielä tiedossa ja että tapauksen asiakirjat ovat vielä matkalla syyttäjävirastolta. Salminen sanoo samaisessa Instagram-päivityksessä, että häneltä vaaditaan asiassa päiväsakkoja.

Rikoslain mukaan pakottamisesta seksuaaliseen tekoon voidaan tuomita tekijä, joka pakottaa toisen ihmisen muuhun seksuaaliseen tekoon kuin sukupuoliyhteyteen esimerkiksi väkivallalla tai käyttämällä hyväksi toisen tiedottomuutta tai muuten avutonta tilaa. Teosta voidaan tuomita enintään kolme vuotta vankeutta.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Juttua täydennetty 23.12.2019 kello 15.58: Roope Salmiselta vaaditaan asiassa rangaistukseksi päiväsakkoja.

Suosittelemme