Hyppää sisältöön

Nuorten Leijonien tähti Justus Annunen nauratti toimittajia – kertoi rehellisen mielipiteensä Ruotsin ilmaveivimaalista: "Odottelin, että näen tilanteen uusintana"

Loistavasti Ruotsia vastaan torjunut maalivahti otti jatkoaikatappion rauhallisesti ja jaksoi vielä vitsaillakin.

Justus Annunen torjui ottelussa 45 kertaa. Kuva: AOP
Jussi Paasi

TRINEC. Justus Annunen oli tapaninpäivänä hurjassa kiekkosateessa. Nuoret Leijonat oli pitkään jopa voitossa kiinni Annusen loisto-otteiden ansiosta, mutta lopulta Ruotsi voitti ottelun jatkoajalla maalein 3-2.

19-vuotias maalivahti torjui pelissä peräti 45 laukausta. Annuselle työntäyteinen iltapuhde tuntui juuri sopivalta.

– Oli mukava pelata, tuli paikkoja ja pääsi sitä kautta heti peliin mukaan. Tuommoisia pelejä on kyllä mukavampaa pelata kuin sellaisia, joissa tulee viisi laukausta erässä. Mutta ei noin paljon passaa silti paikkoja vastustajalle antaa, Annunen sanoi pelin jälkeen.

Ruotsi sai Suomen puolustuksen lipsahdusten johdosta lukuisia avopaikkoja ja läpiajoja, jotka Annunen torjui kerta toisensa jälkeen. Länsinaapurin nuoret saivat kiekon Annusen selän taakse vasta, kun Nils Höglander vetäisi ässän hihastaan. Hän teki hämmästyttävän hienon ilmaveivin, eikä Annunen ehtinyt sitä estämään.

Takaisku oli helpompi kestää, kun Annunen tajusi, minkälaisen suorituksen Höglander tilanteessa oikein teki.

– Vähän nauroin siinä. Odottelin, että näen tilanteen uusintana. Sehän meni olkapääni kautta. Eli ei ollut torjunta kovin kaukana, Annunen kertoi hymyillen.

Ruotsin Nils Höglander tekee ilmaveivin. U20-matsi. Justus Annunen.

Suomalaisveskari antoi avoimesti tunnustusta Höglanderille.

– Hienon maalin kaveri teki. Siitä varmaan jokunen highlight tehdään. Niitä saa sitten katsella pitkään. Ja nyt pääsee itsekin niihin mukaan. Ajatellaan se nyt näin, mennään posin kautta, Annunen sanoi, ja sai toimittajat nauramaan.

Kukaan ei ollut aiemmin onnistunut yllättämään Annusta ilmaveivillä.

– Ei ole ikinä tuollaista maalia minulle tehty. Tai ehkä joskus pihapeleissä. No, nyt sain senkin kokea, Annunen sanoi, eikä hymy meinannut hyytyä millään.

Suomen avauspelin ykköstähti on totuttu näkemään niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin korostetun rauhallisena. Sama kaava toistui myös Ruotsille kärsityn tappion jälkeen.

– Ei sitä voi jäädä murehtimaan. Tänään hävittiin. Totta kai se harmittaa, mutta pelit jatkuvat, Annunen sanoi tyynesti.

Päävalmentaja Raimo Helminen oli luonnollisesti vaikuttunut ykkösmaalivahtinsa otteista.

– Heh, kyllähän se on ollut tällä kaudella aina hyvä, kun on pelannut. Häntä ei voi mitään muuta kuin kehua, Helminen sanoi.

Justus Annunen, Mikko Kokkonen ja Nils Höglander, U20 2020

Pelissä näytti hetkittäin siltä, että Suomen puolustajat luottavat jopa liikaa Annuseen. Helminen allekirjoitti näkemyksen.

– Noo, kyllä. Meillä välillä karkaili vähän peli käsistä, tosi pahastikin hetkittäin. Kovaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita, tulee jännitystä. Tiukka peli, ei se ole helppoa, Helminen sanaili.

Valmennuksella riittää puuhaa puolustuspelin tiivistämisessä.

– Läpiajot, ei niitä voi antaa tuommoisia määriä. Se on perusperiaate, että näitä täytyy selventää. Mutta kyllä me käydään tähän asiaan kiinni. Meidän pitää selvittää, että miten meidän kannattaa pelata. Siitä jo poikien kanssa tuossa puhuttiinkin, Helminen kertoi.

Lue myös:

Annunen liekehti Nuorten Leijonien maalilla, mutta Ruotsi vei pidemmän korren – voittomaali syntyi vain viisi sekuntia ennen jatkoajan loppua

Kommentti: Hejsan, jag heter Justus! Nuorten Leijonien maalivahti esitteli itsensä tyylillä – mutta oli lopulta mahdottoman tehtävän edessä

Katso hurja tilanne, jossa Suomen ykkössentteri Kupari loukkaantui – Helminen ei osannut vielä kommentoida, jatkuuko hyökkääjän turnaus

Ilmaveivispesialisti iski nyt maajoukkueessa! Höglander tasoitti pelin Nuoria Leijonia vastaan mielettömällä osumalla

Ruotsin uskomaton voittoputki jatkui, Juniorkronorna taikoi voittomaalin aivan jatkoajan lopussa – katso tallenne MM-avauksesta

Suosittelemme sinulle