Hyppää sisältöön

Antenniverkossa muutostöitä, TV-kanavat pitää virittää uudelleen tiistain jälkeen

Digitan mukaan suurin osa laitteista osaa hakea kanavat uudelleen, osassa kanavahaku pitää tehdä itse.

Television pikkukuvassa näkyy Yle Liven taltiointi Jaakko Laitisen ja Väärän Rahan keikasta. Etualalla näkyy suomalaisten televisiokanavien luettelo.
Antennitalouksissa tulee muutoksia kanaviin. Kuvituskuva. Kuva: Yle
Kimmo Gustafsson

Digitan antenni-tv:n käyttäjät joutuvat virittämään kanavansa uudelleen.

Antenniverkossa tehdään maksu-tv-palveluihin liittyviä muutostöitä tiistaina 31.12. kello 9.30 alkaen.

Digitan mukaan useimmat laitteet hakevat kanavat automaattisesti, mutta osa voi vaatia uuden kanavahaun tai tehdasasetusten palauttamisen.

Digitan tiedotteen mukaan antenni-tv-verkon maksu-tv-palvelut näkyvät Digitan verkossa HD-tasoisena 1.1.2020 alkaen.

Tv-katsojia palvelee muutostöiden jälkeen Digitan kuluttajapalvelu Digita Info arkisin klo 8-20 ja poikkeuksellisesti 1.1.2020 klo 12-20. Maksu-tv-palveluihin liittyvissä asioissa kuluttajia palvelee DNA:n asiakaspalvelu.

Nykyisten antenni-tv-verkon maksu-tv-asiakkaiden kanavapaketit jatkuvat vuodenvaihteen jälkeen normaalisti ilman erillisiä toimenpiteitä. Uusien maksu-tv-asiakkaiden tulee varmistaa, että tv-vastaanotin sisältää AntennaReady HD –hyväksytyn DVB-T2-virittimen sekä CI+ -kortinlukijan.

Digitan mukaan tv-katsojien ei tarvitse tehdä lisähankintoja tai muutoksia antenneihinsa saadakseen maksu-tv-palvelut ja uudet HD-kanavat käyttöönsä. Uusilla näkyvyysalueilla uuden taajuuden lisääminen yhteisantennikiinteistöihin vaatii kuitenkin useimmiten muutoksia taloyhtiön yhteisantennijärjestelmään. Tämän osalta kannattaa olla yhteydessä ensisijaisesti isännöitsijään tai antenniasentajaan.

Suosittelemme sinulle