Hyppää sisältöön

Poliisi epäilee miehen surmanneen avovaimonsa Pyhäjärvellä – omakotitalosta löytyi kuollut nainen useiden tuntien piiritystilanteen jälkeen

Tilanteesta ei aiheutunut vaaraa sivullisille.

Linja-auto suistui tieltä valtatiellä 4 Pyhäjärvellä yölllä 29.1.2016.
Kuva: Yle
Kai Jääskeläinen,
Anna Näveri,
Hanna Holopainen

Poliisi tutkii henkirikosta Pyhäjärvellä. Paikkakuntalaista 1970 -luvun alussa syntynyttä miestä epäillään samanikäisen avovaimonsa surmaamisesta pariskunnan asunnossa.

Poliisi ei tutkinnan tässä vaiheessa ota kantaa rikosnimikkeeseen eikä kerro henkirikoksen tekotapaa. Epäilty tekijä otettiin kiinni asunnosta aamuyöllä ja hän on hoidettavana Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Tapahtumille ei ole ulkopuolisia todistajia.

Oulun poliisi piiritti omakotitaloa Pyhäjärven Jokikyläntiellä Pohjois-Pohjanmaalla usean tunnin ajan. Operaatioon osallistui useita partioita ja sairaankuljetuksen yksiköitä.

Piiritystilanne päättyi hieman ennen kahta yöllä. Tilanteesta ei aiheutunut vaaraa sivullisille.

Oulun poliisi kertoi Twitterissä puoli kahdentoista aikaan maanantai-iltana, että se piirittää mahdollisesta väkivaltarikoksesta epäiltyä henkilöä.

Poliisin johtokeskuksen mukaan ensimmäinen soitto hätäkeskukseen saapui jo hieman ennen kahdeksaa maanantai-iltana. Asiasta tiedotettiin julkisuuteen myöhemmin, kun tilanne oli saatu selvitettyä ja viranomaisten haltuun.

Päivitetty 31.12.2019 kello 10.45.: Tarkennettu poliisin tutkintaa henkirikoksesta.

Suosittelemme sinulle