Hyppää sisältöön

Rakennuspaloja uutenavuotena Pohjois-Pohjanmaalla: Raahessa nestekaasupullot hidastivat sammutustöitä, Kärsämäellä taas roihusi useampi piharakennus

Henkilövahingoilta vältyttiin.

Kuva: Yle

Rakennuspalot työllistivät pelastuslaitosta Pohjois-Pohjanmaalla uudenvuodenvaihteessa.

Raahessa paloi omakotitalon pihalla oleva lämpökeskus- ja verstasrakennus uudenvuodenaattoiltana tiistaina. Yhdeksän aikaan alkanutta paloa sammutettiin pitkään, koska rakennuksen sisällä oli nestekaasupulloja, joista yksi räjähti jo ennen sammutuksen aloittamista.

Pulloja jouduttiin jäähdyttelemään ulkoapäin räjähdysriskin minimoimiseksi, Jokilaaksojen pelastuslaitoksesta kerrotaan.

Samassa pihapiirissä sijaitsee hirsinen omakotitalo, mutta palo ei levinnyt siihen. Piharakennus oli tehty betonista ja se oli osin maan alla. Tämä vähensi palon leviämisen vaaraa. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Uudenvuodenaattoiltana myös Kärsämäen Pohjoispuolentiellä sammutettiin piharakennusten paloa. Tulipalo oli alkanut hieman ennen puolta yötä omakotitalon pihalla olevasta autokatoksesta. Lopulta palo levisi niin, että katoksen lisäksi pihalla ollut varastorakennus ja konesuoja paloivat täysin.

Omakotitalo säästyi palolta. Lisäksi talon omistaja oli ennen palokunnan saapumista ehtinyt pelastaa konesuojasta ja autokatoksesta kaksi autoa, traktorin sekä muuta konekalustoa.

Ensihoitoyksikkö tarkasti paikalla lievästi savua hengittäneen henkilön, mutta vakavilta henkilövahingoilta vältyttiin.

Oulussa syttyi uudenvuodenpäivänä keskiviikkoaamuna tuleen asumattoman rivitalo-osakeyhtiön päätyasunto. Herukan Nisulantiellä puoli yhdeksältä alkanut palo ei ehtinyt levitä syttymiskohtaansa laajemmalle.

Vahingot jäivät vähäisiksi, koska rakennus on purettavana. Myöskään henkilövahinkoja ei tullut.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme sinulle