Hyppää sisältöön

Päävalmentaja Raimo Helminen iloitsi Suomen kasvojen kohotuksesta: "Ainakaan ei jäänyt epäselvyyttä, kumpi oli parempi joukkue"

Suomi kukisti alle 20-vuotiaiden miesten MM-kisojen puolivälierässä Yhdysvallat 1–0 ja paineli välieriin.

Raimo Helminen
Raimo Helmistä ei jännittänyt ennen MM-puolivälierää. Kuva: AOP
Hinni Hirvonen,
Sami Laine

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten maajoukkue ylsi Trinecin torstai-illassa suoritukseen, johon moni ei alkusarjan päättäneen Sveitsi-tappion jälkeen uskonut: se kaatoi MM-puolivälierässä Yhdysvallat niukalla 1–0-voitolla.

Raimo Helminen lähti otteluun samalla kokoonpanolla kuin Sveitsiä vastaan uudenvuodenaattona. Päävalmentaja uskoi pelin parantuneen tärkeän paikan tullen.

– Jätkät syttyivät automaattisesti enemmän, kun tälläinen peli tulee vastaan. Joukkue oli todella sitoutunut, puolustettiin uskomattoman hyvin ja hallittiin peliä lähes koko peli. Ainakaan ei jäänyt epäselvyyttä, kumpi oli parempi joukkue, vaikka numerot olivat 1–0, Helminen kehaisi.

Suomi esittikin MM-puolivälierässä turnauksen toistaiseksi parasta peliään.

– Pystyimme sulkemaan keskustan heiltä. He jäivät ulkopuolelle. Heillä oli vain muutama paikka, meillä tosi paljon enemmän. Onneksi teimme sen ylivoimamaalin. Täytyy olla todella ylpeä pojista.

Kova paikka ei jännittänyt

Helminen on aiemminkin luotsannut Nuoret Leijonat mitalipeleihin, vuonna 2012. Helminen myönsikin, ettei puolivälierä paljoa jännittänyt.

– Yllättävän vähän jännitti. Jotenkin oli luotto joukkueeseen.

Vuonna 2012 Nuoret Leijonat jäi kuitenkin mitaleiden ulkopuolelle, kun sijoitus oli neljäs. Hallitseva maailmanmestari ei varmasti luovu asemastaan taistelematta, mutta miten Suomi selvittää tiensä tällä kertaa mitalipeleihin?

– Katsotaan sitten, kun vastustaja selviää. Se on erittäin kova peli, nämä ovat aivan huippujoukkueita. Tietysti tämä nostaa meidän uskoa lisää, ei tässä muu auta kuin mennä uutta kohti.

Suomen vastus selvisi myöhään torstai-iltana, kun Ruotsi murskasi omassa puolivälierässään Tshekin 5–0. Nuoret Leijonat kohtaa lauantain MM-välierässä Kanadan. Ottelu alkaa kello 20, ja sitä voi seurata TV2:ssa ja Areenassa.

Juttua päivitetty 23.42: Lisätty tieto MM-välierävastuksesta.

Lue myös:

Kommentti: Muistatteko, mitä Anttoni Honka lupasi? Nuorten Leijonien hulivilipoika tiesi mistä puhui!

Nuoret Leijonat ylsi turnauksen parhaaseen suoritukseensa MM-puolivälierässä – Yhdysvallat kaatui Joonas Odenin osumalla

MM-puolivälierässä Nuoret Leijonat kokee jotain, mikä vaatii isoa ryhtiliikettä – asiantuntija haluaa nähdä johtavilta pelaajilta parempaa: "Ykkösketju on kansakunnan kaapin päällä"

Suosittelemme sinulle