Hyppää sisältöön

Matias Maccelli avasi Nuorten Leijonien voiton avaimia: "Mitä ikinä tuleekaan vastaan, tehdään se tuolle logolle"

Suomi kaatoi MM-puolivälierässä Yhdysvallat 1–0 ja kohtaa seuraavaksi lauantaina Kanadan.

Matias Maccelli
Kuva: SJL
Hinni Hirvonen

Nuoret Leijonat ylsi MM-turnauksessa parhaimpaan peliinsä MM-puolivälierässä, kun se kaatoi torstai-iltana Trinecissä Yhdysvallat 1–0.

Alkulohkon päätöskamppailussa Sveitsille taipunut Suomi lähti otteluun altavastaajana, mutta löysi lääkkeen parempaan peliin tärkeimmällä mahdollisella hetkellä.

Ottelussa lähes 25 minuuttia pelanneen Matias Maccellin mukaan voiton avaimet löytyivätkin yhteistyöstä.

– Pelaamme joukkueena ja teemme kaiken kimpassa. Mitä ikinä tuleekaan vastaan, tehdään se tuolle logolle, Maccelli kertoi Yle Urheilulle.

Maccellin mukaan suunnitelma pitikin loistavasti.

– Paljon paremmin ei olisi voinut mennä. Taisteluvoitto, 1–0. Erikoistilanteesta teimme maalin ja pidimme oman maalin tyhjänä. Annuselta loistopeli, Maccelli kertasi pelin tapahtumia.

Ottelun ratkaisua saatiin odotella aina päätöserään asti. Ratkaisijaksi nousi lopulta Joonas Oden, joka laukoi ylivoimalla Suomen johtoon Kristian Tanuksen tarjoilusta ajassa 44.23.

– Tsemppasimme toisiamme, että kyllä se sinne menee. Ja loppujen lopuksi se menikin. Ihan huikeat fiilikset.

Paljon vastuuta

Maccelli sai ottelussa paljon vastuuta, kun hän pelasi sekä Ville Petmanin ja Eemil Erholzin kanssa että Antti Saarelan ja Lenni Killisen kanssa. Vastuu viehättää nuorta Ilves-hyökkääjää.

– Ehkä pääsee itsekin paremmin peliin kiinni, kun pääsee vähän enemmän kentälle. Tulee enemmän tilanteita. Tykkään siitä, että tulee paljon tilanteita ja saa paljon kiekkoa.

USA sortui lopussa raukkamaiseen temppuun, kun turhautunut hyökkääjä Oliver Wahlström taklasi Petmania päähän aivan ottelun viimeisillä sekunneilla. Maccelli ei lähtenyt kuitenkaan haukkumaan vastustajaa.

– Kaverilla oli tunteet pinnassa. Olisi meilläkin varmaan ollut. Ihan ymmärrettävää, että kaikilla menee välillä tunteisiin.

Otitko itse iskuja vastaan viimeisessä aloituksessa?

– Muutaman otin, mutta nielin ne ja nautin voitosta.

Lue myös:

Nuoret Leijonat ylsi turnauksen parhaaseen suoritukseensa MM-puolivälierässä – Yhdysvallat kaatui Joonas Odenin osumalla

Päävalmentaja Raimo Helminen iloitsi Suomen kasvojen kohotuksesta: "Ainakaan ei jäänyt epäselvyyttä, kumpi oli parempi joukkue"

Suomen sankari odotti USA-voiton ja uransa tärkeimmän maalin jälkeen, että pääsee lukemaan äidin viestit: ”Äiti on ollut niin iso tukija urallani”

Kommentti: Muistatteko, mitä Anttoni Honka lupasi? Nuorten Leijonien hulivilipoika tiesi mistä puhui!

Suosittelemme sinulle